Política

Denuncien “incompliment del POUM” a Palau-saverdera

L’exalcalde Deusedas afirma que l’actual Ajuntament ha fet un tercer carril on havia de fer-se una rotonda

L’actual alcaldessa, Isabel M. Cortada, respon que “la ignorància és molt atrevida”

L’exalcalde de Palau-saverdera Narcís Deusedas denuncia un “incompliment del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la població” amb l’execució per part de l’actual Ajuntament, encapçalat per Isabel Maria Cortada, d’un tercer carril i no d’una rotonda en l’accés a la urbanització de Mas Isaac des de la carretera GI-610.

Deusedas subratlla que el POUM ordena la construcció d’una rotonda, tal com, assegura també, “es preveu en l’estudi de mobilitat i en la memòria d’ordenació del POUM”. L’exalcalde afirma que aquesta solució es va consensuar entre la Generalitat i l’Ajuntament “a efectes de proporcionar accessos més segurs per millorar la circulació en aquest punt”. Continua la denúncia pública de Deusedas dient que l’Ajuntament ja va iniciar la tramitació l’any 2013 al projecte constructiu de la rotonda d’accés a Mas Isaac, “que va ser informat favorablement pel Departament de Carreteres de la Generalitat i posteriorment aprovat pel ple de l’Ajuntament en la sessió de data 7 de novembre del 2014. Finalment, Deusedas conclou afirmant: “Contradient els acords municipals adoptats i per descomptat el POUM, l’alcaldia, per decret de l’11 d’octubre del 2019, va aprovar la construcció d’un tercer carril i no d’una rotonda, iniciant-se les obres de construcció el 19 de setembre del 2022.

A la vista d’aquests “incompliments flagrants”, l’exalcalde va instar la declaració de nul·litat de la modificació del projecte i la suspensió cautelar de les obres. “L’Ajuntament no s’ha pronunciant al respecte i ni tan sols es va preveure la suspensió cautelar de les obres.”

L’actual alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel M. Cortada, va respondre Deusedas a través de les xarxes socials: “La ignorància és molt atrevida.” I hi va afegir: “Sorprèn que una persona que ha estat 36 anys governant desconegui els projectes i el POUM que va aprovar el seu ajuntament. Durant gairebé vuit anys hem resolt temes importants que va deixar en herència. Per exemple, la no execució de l’enderroc de l’edifici Sun Village, que ha costat més de 500.000 euros”. I va concloure: “I hem aprovat l’execució del tercer carril d’accés a la urbanització amb l’ autorització de Carreteres, un tercer carril que ha finançat el promotor.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona