Política

estats units

Un jutge rebutja l’oferta de Trump de donar el seu ADN per a desmentir una presumpta violació

El magistrat considera que l’oferiment de l’expresident arriba massa tard

Un jutge de Nova York ha rebutjat aquest dimecres la proposta de l’expresident estatunidenc Donald Trump per a oferir el seu ADN en resposta a una demanda presentada per l’escriptora E. Jean Carroll, que sosté que la va violar a mitjan dècada dels noranta.

El jutge, Lewis A. Kaplan, ha considerat que l’oferta de Trump arriba massa tard, perquè ha tingut tres anys per a fer-la i només ha optat per fer aquest pas quan s’acosta el judici, l’inici del qual està previst per al pròxim 25 d’abril.

En un escrit, Kaplan ha rebutjat de pla la proposta de l’equip legal de l’expresident, que a més incloïa unes certes condicions, donant a entendre que la veu com una tàctica per a retardar el procés.

Els advocats de Carroll havien sol·licitat fa anys l’ADN de Trump per a comparar-lo amb mostres obtingudes d’un vestit que suposadament Carroll portava en el moment dels fets, que presumptament van tenir lloc en els vestidors de la botiga Bergdorf Goodman de la Cinquena Avinguda de Nova York, en 1995 o 1996.

La defensa de Trump sempre s’havia negat, fins que la setmana passada va canviar de postura i va oferir facilitar una mostra a condició que se li lliurin “immediatament” unes pàgines que falten de l’informe d’ADN que es van realitzar al vestit amb anterioritat.

En la seva decisió d’avui, el jutge ha considerat que la data límit per a introduir proves ha conclòs i ha apuntat que l’equip legal de Carroll està preparant el judici sense comptar amb l’ADN, per la qual cosa no seria just canviar ara aquesta situació.

L’autora, de 79 anys, manté una batalla legal per difamació contra Trump, de 76, després que aquest negués haver-la violat i hagués pronunciat el que considera “falses acusacions” sobre ella després de publicar en 2019 el seu relat del presumpte incident en un llibre i en un article d’una revista.

A aquesta demanda se suma una altra per la presumpta violació, que Carroll va interposar el novembre passat quan va entrar en vigor la nova Llei de Supervivents Adults de Nova York, que obre un període d’un any en l’estat per a buscar justícia per delictes sexuals fins ara prescrits.

Segons la llista de testimonis presentada la setmana passada, està previst que el mateix Trump parli en el judici, en el qual també declararan altres noms coneguts com el periodista de la cadena CNN Anderson Cooper i l’editor de la revista Nova York, David Haskell, que van entrevistar la denunciant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona