Política

itàlia

Meloni denuncia amenaces de mort contra un ministre i atacs a ambaixades

Els atacs es relacionen amb grups de seguidors de l’anarquista empresonat Alfredo Cospito

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha denunciat aquest divendres les amenaces de mort rebudes pel ministre de Justícia, Carlo Nordio, i un nou atac contra la seu de la Representació d’Itàlia davant la UE a Brussel·les. Tots dos atribuïts als seguidors de l’anarquista empresonat Alfredo Cospito.

“En les últimes hores, el ministre Nordio ha estat amenaçat de mort i la seu de la Representació d’Itàlia davant la UE a Brussel·les ha estat vandalitzada amb escrits d’elogi a Cospito. Solidaritat amb el guardià i el personal de la seu. L’Estat està del seu costat i no retrocedeix”, ha afirmat Meloni en el seu perfil de Twitter.

En les últimes setmanes, diversos membres del govern italià i personalitats del món empresarial han rebut cartes amb amenaces per part de grups anarquistes, en protesta pel règim d’alta seguretat aplicat al líder anarquista, qui fa més de 100 dies que està en dejú voluntari.

Ahir, diverses seus d’empreses italianes, entre elles l’automobilística Iveco, van rebre cartes amb amenaces i bales dirigides als seus presidents o alts càrrecs.

Des de finals de l’any passat, els edificis diplomàtics d’Itàlia en ciutats com Berlín, Barcelona i Atenes van aparèixer vandalitzats.

“Els episodis de les cartes anarquistes amb bales enviades a empreses i directius estan sent investigats, però són modalitats d’amenaces sobre les quals la policia té ja un alt nivell d’atenció”, va indicar ahir el ministre d’Interior, Matteo Piantedosi, en declaracions recollides pels mitjans de comunicació.

Com a rerefons de l’escàndol figura el “cas Cospito”, un líder anarquista pres sota un estricte règim d’aïllament que porta practicant un dejuni alimentari des de fa més de 100 dies i pel qual s’han organitzat protestes de grups anarquistes en tota Itàlia.

Els manifestants fan costat a Cospito en la seva petició perquè desaparegui el sistema de reclusió en el qual es troba, una mesura inicialment reservada als criminals de la màfia més perillosos i el recurs de la qual decidirà el Suprem la setmana que ve.

Cospito compleix una condemna de 20 anys per un atemptat sense víctimes comès en 2006 i la deterioració de la seva salut va obligar a traslladar-lo des de Sardenya (oest) a una presó de Milà (nord) amb millor estructura mèdica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona