Política

estat espanyol

La col·laboració amb el Marroc ha permès desarticular 6 xarxes terroristes

El ministre Albares afirma que també s’ha controlat la migració il·legal

El ministre d’Afers exteriors, José Manuel Albares, ha assegurat aquest dimarts que la nova relació amb el Marroc ja ha aportat “resultats concrets” i “beneficis” a Espanya com la “desarticulació de sis xarxes criminals terroristes”.

Així ho ha assegurat el ministre en la seva compareixença davant la comissió d’Afers exteriors del Congrés en la qual ha donat compte de les principals línies d’actuació de la política exterior d’Espanya, entre la qual ha destacat la millora de les relacions amb el Marroc.

Per a Albares, els resultats del Full de ruta de les noves relacions amb el veí del sud “estan a la vista” fins al punt que a Ceuta i Melilla “estan començant a sentir els beneficis de la major estabilitat i prosperitat que porta la nova etapa”.

El control de la migració il·legal i l’obertura de les fronteres amb les ciutats autònomes són, en opinió d’Albares, algunes de les grans fites.

Així, ha destacat que s’ha reobert la frontera de Melilla, que estava tancada des de 2018, i que també s’ha obert “per primera vegada en la història” la duana a Ceuta, un extrem que ha qüestionat la portaveu del PP per a qui ha estat una mera “prova pilot, ja que només va passar una furgoneta que va trigar 5 hores a fer l’encreuament”.

Albares ha reconegut que es tractava d’una prova, però ha destacat que el “fet polític” que es facin proves “és aquí” i ha assegurat que “hi ha un calendari per a continuar fent passos experimentals fins a l’obertura definitiva”.

Es tracta, segons ha explicat d’evitar les allaus, comerç atípic i les “imatges indignes del passat que no volem que tornin a ocórrer”.

La col·laboració també ha resultat que les arribades irregulars d’immigrants s’hagin reduït en un 69% a Andalusia, mentre que, a Canàries, la disminució hagi estat del 80%, mentre que, en la resta del Mediterrani la immigració irregular “està disparada”.

Davant els retrets de diversos partits pel canvi de posició del govern sobre el Sàhara, Albares ha assegurat que “hi ha un mantra sobre un suposat canvi o un gir, i els qui s’han abonat al mantra mai diuen que la posició espanyola és la centralitat de l’ONU, estem amb l’ONU, al costat de l’ONU” en aquest assumpte.

Finalment i preguntat pels vaixells de càrrega russos que suposadament estaria transvasant la seva càrrega a vaixells d’altres banderes en aigües espanyoles, Albares ha assegurat que “és una altra faula, deixin les faules per a l’extrema dreta, no són aigües espanyoles són aigües internacionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona