Política

unió europea

La UE i el Regne Unit s’insten a tornar a parlar “aviat” sobre el protocol irlandès

El vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, assegura que les parts no escatimaran esforços per aconseguir un acord

La Unió Europea i el Regne Unit s’han instat a parlar “aviat” sobre el protocol per a Irlanda del Nord inclòs en l’acord del Brexit, després d’una conversa telefònica entre els representants de totes dues parts aquest dimarts.

“Va ser bo parlar de nou amb (el ministre d’Exteriors britànic), James Cleverly i amb (el ministre britànic per a Irlanda del Nord) Chris Heaton-Harris, alhora que les converses sobre el protocol d’Irlanda/Irlanda del Nord continuen a alta intensitat”, ha dit el vicepresident de la Comissió Europea (CE) per a Relacions Interinstitucionals, Maros Sefcovic, en el seu compte de Twitter.

Sefcovic ha afegit que totes dues parts continuen “en estret contacte, centrades en trobar solucions conjuntes” i que tenen previst tornar a parlar “aviat”.

Sefcovic ha dit també avui en una roda de premsa que hi ha hagut un “bon progrés” en les negociacions més recents i que les parts no escatimaran “esforços” per a arribar a “solucions comunes”.

Per part seva, Cleverly ha agraït en un tuit la conversa telefònica d’aquest dimarts i ha assenyalat que tant Londres com Brussel·les estan centrades a trobar una solució que “funcioni per a la població d’Irlanda del Nord”.

El protocol estableix que Irlanda del Nord continua vinculada al mercat únic comunitari per a béns, per la qual cosa les mercaderies que creuen entre l’illa de Gran Bretanya i aquest territori britànic han de passar controls duaners per a assegurar que la frontera entre les dues Irlandes continua oberta.

No obstant això, ha generat tensions polítiques, en particular, pel rebuig de la comunitat unionista, i queixes per la càrrega burocràtica que comporta sobre el protocol inclòs en l’acord del Brexit per a evitar l’aparició d’una frontera física entre la República d’Irlanda i Irlanda del Nord.

A causa d’això, Londres i Brussel·les negocien des de fa mesos modificacions que facilitin la implementació del protocol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona