Política

ESTAT ESPANYOL

Robles acusa Feijóo de fer una “utilització partidista” de les forces armades amb la polèmica per la visita a Letònia

La ministra espanyola de Defensa creu que l’equip del líder dels populars “li està preparant una agenda de cara a les properes eleccions”

Ahir dimarts l’expresident de la Xunta de Galícia va assegurar que no sabia perquè el govern espanyol s’ha negat a que visiti les tropes desplegades al país bàltic

La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no va parlar amb ella sobre el seu interès a visitar les tropes espanyoles desplegades a Letònia, i ha lamentat la “utilització partidista” d’aquesta qüestió per part dels populars.

“Em resulta increïble i trist que l’equip que organitza l’agenda al senyor Feijóo, perquè el senyor Feijóo no ha parlat amb mi, vulgui fer una utilització partidista de les tropes que són a Letònia”, ha declarat als mitjans al passadís del Congrés dels Diputats.

Ahir dimarts el líder dels populars va assegurar que no tenia resposta de perquè el govern espanyol s’ha negat a que visiti les tropes espanyoles desplegades a Letònia, malgrat comptar amb el vist i plau de l’OTAN i del govern letó.

Segons l’opinió de Robles, l’equip de Núñez Feijóo “li està preparant una agenda de cara a les properes eleccions” i creu que “seria bo” que “es preocupés pels 120.000 homes i dones de les Forces Armades” des del “reconeixement” i sense “impedir la feina”.

“Estic segura que l’equip que organitza l’agenda comprèn perfectament que hi ha 120.000 militars al llarg de l’Estat espanyol i de l’estranger que pot visitar sense fer-ne una utilització partidista”, ha afegit.

Robles ha insistit que el líder dels populars “té obertes les portes de qualsevol unitat militar a l’Estat espanyol, que no ha visitat encara en el temps que porta com a president del PP”.

A més, ha advertit que les tropes espanyoles desplegades a Letònia estan en una missió “arriscada” de l’OTAN i per això ha demanat ser “molt respectuós amb la feina que fan”.

Feijóo va assegurar dimarts que no té resposta perquè el govern espanyol s’ha negat a que visiti les tropes, ja que “el primer ministre letó hi estava d’acord i l’OTAN hi estava d’acord”, tot i que fonts del PP van assenyalar que el ministeri de Defensa va traslladar que no ho podia fer perquè és any electoral.

Al PP ha causat estranyesa el no de Defensa, perquè, segons aquestes fonts, en un primer moment les converses entre els gabinets eren cordials i no van posar problemes, sinó que van traslladar que ho haurien de consultar, i després va arribar la negativa a aquesta visita.

“L’OTAN com a ens abstracte no sé a qui es refereix. Quan el senyor Feijóo parli amb mi ja m’explicarà quines són les intencions que té, que jo encara no les conec”, ha recalcat Robles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona