Política

ESTAT ESPANYOL

L’Audiència Nacional rebutja obrir el ‘cas Kitchen’ per investigar Cospedal

Desestima un recurs de Podem, la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i el PSOE, en què demanaven que s’investigués l’exsecretària general del PP per l’espionatge a l’extresorer del partit, Luis Bárcenas

Els magistrats confirmen el tancament de la causa

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha desestimat un recurs de Podem, al qual es van adherir la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i el PSOE, en què demanava que s’investigués l’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, per l’espionatge a l’extresorer del partit, Luis Bárcenas, al ‘cas Kitchen’.

Ho ha fet en una interlocutòria difosa poc després que la Fiscalia hagi donat a conèixer el seu escrit d’acusació en aquest procediment en què sol·licita 15 anys de presó per a l’exministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i qui llavors era el seu número 2, Francisco Martínez, per orquestrar aquest espionatge per sostreure a Bárcenas documents comprometedors contra la direcció del PP.

A la interlocutòria, els magistrats de la Secció Tercera de la Sala Penal confirmen el tancament d’aquesta causa acordat pel jutge Manuel García Castelló, que va deixar fora Cospedal i el seu marit, l’empresari Ignacio López del Hierro.

El recurs sostenia que l’aparició de nous elements indiciaris apuntaven “a la participació en els fets delictius de persones que inicialment sí que han estat investigats” per uns àudios publicats els dies 16, 18 i 19 de maig del 2022, que “venen a acreditar, almenys, indiciàriament, la participació de membres rellevants de la direcció del Partit Popular, llavors al govern espanyol i, en concret, la seva secretària general María Dolores de Cospedal García, en la direcció i execució de l’Operació Kitchen”.

La Sala recorda que ja va assenyalar que “les anotacions i missatges —anotacions de l’agenda de l’investigat José Manuel Villarejo i missatges a través del telèfon a la interlocutòria analitzada— no són suficients indicis de participació” de Cospedal i López del Hierro i que les seves reunions amb el comissari José Manuel Villarejo van respondre a altres motius.

En relació amb els àudios, la Sala indica que, com ja explicava a la resolució esmentada, “es desconeix si les converses que contenen, quan no estan evidentment tallades, estan completes i es desconeix el context en què es van produir, essencial per poder interpretar-les. Per això no s’exclou el dubte raonable d’un resultat valoratiu diferent del que fa l’apel·lant i les adherides”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona