Política

Conflicte a l’est d’Europa

Tres morts i vuit ferits en l’última onada d’atacs russos contra Ucraïna

L’Exèrcit ucraïnès assegura haver-ne rebutjat més d’una vuitantena

La Força Aèria ha destruït onze drons, nou dels quals sobre Kíiv

Almenys tres persones han mort i vuit més han resultat ferides en atacs russos contra Ucraïna durant les últimes 24 hores, segons les autoritats militars ucraïneses, que han assegurat haver-ne repel·lit més d’una vuitantena.

Les forces russes han llançat bombardejos aeris i d’artilleria contra onze províncies i inclosa la de Kíiv, que ha patit un atac massiu amb drons que no ha deixat víctimes ni danys a les infraestructures.

També s’han registrat bombardejos a Khmelnitski, Donetsk, Kherson, Khàrkiv, Sumi, Mikolàiv, Zaporíjia, Dnipròpetrovsk, Lugansk i Txernihiv.

A la ciutat de Khmelnitski els drons russos han mort dues persones i n’han ferit tres més. A la regió de Kherson una persona ha mort i dues han patit ferides durant un atac massiu amb coets, morters, tancs, drons i artilleria, segons l’administració militar provincial. Dues persones més han resultat ferides pel foc rus a Donetsk. L’artilleria russa ha atacat tres districtes de Khàrkiv i a un veí de Vovtxansk ha patit lesions per l’impacte d’un projectil al seu pati.

Les autoritats ucraïneses han reportat desenes d’atacs més contra infraestructures civils a Dnipròpetrovsk, Zaporíjia, Mikolàiv, Sumi, Lugansk i Txernihiv, sense que per ara constin morts o ferits.

Atacs repel·lits

L’Exèrcit d’Ucraïna ha reivindicat haver rebutjat 81 dels atacs russos de les últimes hores. En concret, han repel·lit atacs a prop de Kupiansk (Khàrkiv) i també a les poblacions Liman, Bakhmut, Adviika i Xakhtarsk, a Donetsk.

Segons, l’Estat Major ucraïnès, Moscou ha llançat cinc bombardejos amb míssils i 13 atacs aeris. Les autoritats han comptat catorze drons de fabricació iraniana Shahed, onze dels quals han estat abatuts per la defensa antiàeria.

L’administració militar de la capital ha afirmat haver destruït nou avions no tripulats de fabricació iraniana Shahed, que haurien arribat a la capital en dues onades per –segons els militars ucraïnesos– “allargar al màxim” l’atac per “esgotar la nostra defensa aèria”.

A més, Rússia ha realitzat més de 50 atacs amb llançacoets, artilleria, morters.

Per la seva banda, la Força Aèria ucraïnesa ha efectuat quatre atacs contra bases russes al seu territori i ha abatut un caça SU-25 rus a Donetsk.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona