Política

Ovnis

Les teories sobre els aparells voladors

El misteri plana sobre el cel dels Estats Units

L’exèrcit nord-americà es va gastar uns 1,5 milions de dòlars per abatre els objectes voladors que han causat controvèrsia darrerament als EUA

El president Biden ha descartat que els últims aparells no identificats fossin extraterrestres

El Congrés ha analitzat ginys amb “característiques de vol o capacitats de rendiment inusuals”

Les explicacions de la Casa Blanca no han aturat les teories sobre cossos alienígenes

Des de fa molts anys, els ovnis (objectes voladors no identificats) han estat objecte de moltes investigacions i especulacions per part de científics, governs i la població en general. Les notícies sobre objectes voladors no identificats són cada vegada més freqüents i el nombre d’informes sobre observacions estranyes ha augmentat. L’últim exemple és la caiguda de diversos objectes a l’espai aeri dels EUA, que ha fet créixer la preocupació i la curiositat sobre l’origen i la naturalesa d’aquests objectes.

La marina nord-americana ha confirmat que els objectes que van caure no eren d’origen extraterrestre, sinó que eren, segons la seva opinió, de fabricació humana. Aquesta informació, però, la va revelar després de gastar-se, com a mínim, 1,5 milions de dòlars per poder abatre aquests tres objectes voladors no identificats que sobrevolaven el seu territori, d’acord amb el rotatiu The New York Post. Els avions encarregats de la missió van disparar quatre míssils AIM-9X –van fallar un cop– amb un cost d’uns 400.000 dòlars cadascun per abatre els ovnis albirats sobre el cel d’Alaska, Yukon al Canadà i el llac Huron, d’acord amb un informe de The Wall Street Journal.

La narrativa oficial que defensa la Casa Blanca i el mateix exèrcit nord-americà no ha estat suficient per aturar les especulacions i les teories de la conspiració, que són cada vegada més elaborades i imaginatives. La realitat és que la recerca sobre l’existència d’ovnis és un tema fascinant que ha captivat la imaginació de milions de persones a tot el món. Molts creuen que els governs de tot el món tenen informació oculta sobre aquest tema i que s’estan preparant per a un esdeveniment que canviarà o que pot canviar la humanitat per sempre.

Avi Loeb, astrònom de la Universitat de Harvard i autor del llibre Extraterrestre: el primer signe de vida intel·ligent més enllà de la Terra, va assenyalar en una entrevista amb El Punt Avui que, al seu parer, els objectes albirats en les últimes setmanes són d’origen humà. “Aquests objectes no tenien cap capacitat de maniobra per defensar-se ni de propulsió”, una clara indicació que eren de fabricació terrestre.

Aquest reconegut astrònom s’ha convertit en una figura polèmica dins del món de la investigació de l’espai. A finals del 2017, els científics d’un observatori hawaià van albirar un objecte que planejava pel nostre Sistema Solar interior, movent-se tan ràpidament que només podria haver vingut d’una altra estrella. Loeb va demostrar que no era un asteroide; es movia massa ràpid al llarg d’una òrbita estranya i no deixava rastre de gas ni deixalles al seu pas. Només hi havia una explicació concebible: l’objecte era una peça de tecnologia avançada creada per una civilització alienígena llunyana.

En el seu llibre, Loeb porta els lectors a l’emocionant història del primer visitant interestel·lar que, segons ell, es va veure al nostre Sistema Solar. Explica la seva controvertida teoria i les seves profundes implicacions: per a la ciència, per a la religió i per al futur de la nostra espècie i del nostre planeta.

La veritat és que no se sap, amb certesa, si hi ha vida alienígena. Les proves sobre l’existència d’ovnis són poc clares fins ara i poden ser fàcilment explicades per fenòmens naturals o tecnologia militar secreta. Tanmateix, això no ha impedit que la gent continuï interessada en aquest tema i que continuïn sorgint noves teories i hipòtesis.

També en declaracions a El Punt Avui, una corresponsal internacional a Washington DC, que va preferir mantenir-se en l’anonimat, va explicar que ella mateixa ha vist objectes voladors estranys al cel nord-americà des que va començar el 2023. Durant la xerrada, la corresponsal va mostrar diferents vídeos gravats amb el seu mòbil a finals de gener en què es veuen cossos voladors estranys. També va explicar que aquest és un tema que s’està parlant molt a Washington i entre els funcionaris que treballen a la Casa Blanca.

Batalla política

Aquests ovnis també són interessants des del punt de vista polític. Les línies de batalla polítiques en la Washington moderna estan ben definides, sigui quina sigui la notícia que porti. Les matances a les escoles engeguen lluites sobre polítiques de les armes de foc. Els huracans i els incendis forestals provoquen debats sobre el canvi climàtic. El col·lapse d’un jugador de futbol americà durant un partit fomenta teories de la conspiració sobre les vacunes contra la covid.

Però mentre que els ovnis abatuts sobre els Estats Units i el Canadà poden no ser extraterrestres, sí que són extrapolítics. Inicialment, la idea que es tractava d’un globus espia xinès encaixava perfectament en els punts de conversa conservadors sobre els demòcrates, que són “massa suaus amb la Xina i febles en seguretat nacional”. Però una vegada que l’administració del president Joe Biden va abatre el globus i després va autoritzar ràpidament disparar contra altres objectes voladors misteriosos, la història va canviar.

Des del 2020, un grup creixent, tant de demòcrates com de republicans, ha posat èmfasi en la necessitat d’estudiar i fer un seguiment dels objectes voladors no identificats, que poden incloure des de drons fins a altres elements aeris desconeguts, com a potencial amenaça per a la seguretat nacional. L’escrutini dels legisladors d’aquest tipus de fenòmens va esclatar públicament el 2022. El maig passat, la Cambra de Representants va fer la primera audiència que s’ha fet en 50 anys sobre el tema, amb testimonis d’oficials militars que van presentar vídeos i imatges que els membres del servei han capturat de diversos objectes aeris. Informes anteriors d’objectes voladors han inclòs observacions de cossos que tenen “característiques de vol o capacitats de rendiment inusuals”, fet que planteja preguntes sobre si podrien tenir vincles extraterrestres, tot i que els funcionaris diuen que no han trobat proves d’aquestes connexions.

Un informe no classificat de l’Oficina del Director d’Intel·ligència Nacional (ODNI, en anglès), que es va publicar el gener del 2023, va revelar que el govern nord-americà està investigant més de 360 nous albiraments d’objectes voladors no identificats. “He estat donant l’alarma sobre aquest tema des que vaig presidir la primera audiència oberta sobre fenòmens aeris no identificats en 50 anys”, va dir el representant demòcrata André Carson en declaracions a la CNN. “Al gener, es va fer públic un informe no classificat basat en aquestes troballes. El principal fet va ser que hem de continuar estudiant i investigant aquests albiraments.”

A més a més, s’espera que Biden parli d’aquest tema pròximament, tot i que no ha estat confirmat per la Casa Blanca. Fins ara, el president ha negat que es tracti de cossos voladors extraterrestres i ha assenyalat el món privat. El president va intentar alleujar qualsevol preocupació i temor sobre la recent onada d’objectes voladors no identificats dient que no hi ha proves que els tres últims objectes aeris abatuts estiguin relacionats amb operacions de vigilància d’una nació estrangera. “Encara no sabem ben bé quins eren aquests tres objectes”, va dir Biden. “Però res en aquests moments suggereix que estiguin relacionats amb el programa de globus espia de la Xina o que fossin vehicles de vigilància de qualsevol altre país”, va insistir.

Tot i aquestes paraules, el sentiment generalitzat a Washington i als EUA es pot resumir en la frase feta nord-americana “if it walks like a duck and quacks like a duck, it’s a duck”, que ve a ser l’expressió catalana “quan toquen campanes, senyal de festa”.

1,5
milions de dòlars
ha gastat l’exèrcit nord-americà per abatre els objectes no identificats, d’acord amb ‘The New York Post’.
360
nous albiraments
d’aquest tipus de cossos voladors està investigant el govern dels EUA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts