Política

política

Un jutjat de Madrid activa una causa sobre els draps bruts de l’operació Catalunya

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Madrid, Hermenegildo Barrera, ha obert una causa específica sobre la denominada operació Catalunya –un entramat del deep state espanyol per fustigar l’independentisme a partir de la construcció, si cal, d’informacions falses– arran d’una querella presentada per Sandro Rosell. Segons informava ahir La Vanguardia, arran d’aquesta denúncia de l’expresident del Barça s’està investigant quina vinculació tindrien amb la trama personatges com ara l’excomissari José Manuel Villarejo, l’inspector en cap Alberto Estévez –el suposat responsable d’alguns informes falsos de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policía Nacional– o Antonio Giménez Raso, exsoci de Villarejo a Barcelona.

El jutjat número 13 de Madrid va acceptar a l’octubre la querella de Rosell i ara l’ha admesa a tràmit formalment. Segons la denúncia, l’operació Catalunya hauria començat el novembre del 2012 quan l’aleshores líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va donar a Villarejo una llista amb una desena de noms de polítics independentistes i empresaris propers al sobiranisme perquè els investigués i en divulgués informació comprometedora. Artur Mas, els exconsellers Felip Puig i Jaume Giró, Oriol Pujol o els empresaris Carles Sumarroca i Mauricio Casals en serien alguns.

D’altra banda, una investigació d’El País ha revelat que entre els anys 2015 i 2019 qui va ser el número dos del Ministeri de l’Interior espanyol, Francisco Martínez, i el màxim cap de la policia espanyola, Eugenio Pino, es van intercanviar nombrosos correus de WhatsApp en una estratègia per desacreditar l’independentisme i Podem amb informacions falses que després eren filtrades a mitjans afins. Entre alguns d’aquests missatges, que investiga el jutge del cas Kitchen, n’hi hauria uns que fan referència a com treure suc polític d’operacions policials contra la família Pujol o sobre un suposat tracte de favor que l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, tenia amb ocupes del barri de Gràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona