Política

POLÒNIA

Desapareix el partit de l’expresident polonès Lech Walesa

La formació del també premi Nobel de la Pau ha estat eliminada del registre nacional per no presentar la seva informació fiscal

El partit polític creat per l’expresident polonès i premi Nobel de la Pau Lech Walesa, que volia concórrer a les properes eleccions generals i locals del país, ha estat eliminat del registre electoral per no presentar la seva informació fiscal.

La informació, que publica avui divendres la premsa polonesa, fa referència a la decisió que va prendre al febrer la comissió electoral del país després de no rebre a temps les dades financeres i fiscals en relació al funcionament de la formació Democràcia Cristiana de la Tercera República Polonesa, fundada per Walesa el 2015. Segons ha declarat Piotr Dwornicki, un dels vicepresidents del partit, a un diari, la documentació es va presentar a la comissió electoral amb un dia de retard.

Lech Walesa va anunciar que formaria un partit que seria “com un fill” i una alternativa a Llei i Justícia, que governa a Polònia des del 2015 i amb la qual manté un enfrontament des que va implantar una polèmica reforma judicial. És per això, i com a part de la seva campanya de defensa de la independència judicial, que a totes les aparicions públiques de l’expresident hi apareix el lema ‘Constitució’.

L’exmandatari va afirmar recentment que “caldria una revolució al carrer, amb l’ús de la força, per restaurar la situació democràtica a Polònia” i va culpar el partit al govern de “destruir la democràcia i la llibertat”.

Democràcia Cristiana de la Tercera República Polonesa ha tingut una activitat escassa i mai no ha aconseguit representació parlamentària.

El partit de Walesa no és l’únic que desapareix a Polònia, ja que la formació KZ15, que actualment té sis escons al parlament, està en la mateixa situació per raons similars, raó per la qual no es podrà presentar als comicis previstos per a aquesta tardor.

Por poder participar a les eleccions, ja siguin locals o nacionals, aquests partits hauran de refundar-se, presentar estatuts i un cert nombre de signatures a la comissió electoral, a més de tornar a presentar un informe sobre lesa seves activitats econòmiques i comptes fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia