Política

Borràs replica a Aragonès que també està superat el seu pacte per presidir el govern

La presidenta de Junts assegura que fan “vergonya aliena” les declaracions del republicà

Turull retreu a ERC que facin "passar les agendes personals o de partit” abans que les "ambicions del país"

La presidenta de Junts i presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha tornat aquest matí a l’arena política després del seu parèntesi forçat pel judici al Tribunal Superior de Justícia (TSJC) i no s’ha mossegat la llengua en replicar al president de la Generalitat, Pere Aragonès en considerar que si dona per “superat” el pacte amb Junts per la presidència del Parlament “aleshores estaria superat i afectat també la seva pròpia presidència” al capdavant e l’executiu. Borràs ha qualificat aquestes declaracions d’Aragonès de “vergonya aliena”. Durant el consell nacional de la formació que s’ha fet a Vilalba dels Arcs tampoc han fet cap proposta com reclamava el president Aragonès en el cas que Borràs sigui condemnada i inhabilitada.

Borràs ha preferit recordar que els primers en trencar i no complir el pacte d’investidura van ser els republicans quan “denunciàvem que no es complia” aplicant l’article 25,4 del reglament per treure-la del Parlament i després destituint al vicepresident Jordi Puigneró.

La presidenta de Junts no s’ha quedat aquí i ha lamentat que en aquell acord es va donar dos anys de marge a a la “suposada“ negociació amb l’Estat espanyol i s’havia de combinar amb “la nostra via, la de la confrontació amb un Estat que no deixa mai de confrontar-nos”. I després del trencament de la majoria del 52% ha lamentat que “els que han fracassat en el diàleg ens diuen que no sabem com fer la confrontació”, recordant que “tant el govern Espanyol com el català han donat per acabada la tan sobrevalorada taula de diàleg” que mai ha estat centrada en l’amnistia i autodeterminació i ara hi ha “un govern en minoria absoluta i que ha fet un gir autonomista, de pacte i de rendició”.

La presidenta ha tornat a assegurar que “si hi hagués justícia l’única sentència seria la meva absolució” i ha criticat que la vista ha posat de manifest, manllevant paraules del secretari general, Jordi Turull, que “no vivim en un estat de dret, sinó en un estat que tira pel dret”.

Turull ha intervingut després i ha centrat el focus en les municipals destacant que promouen aliances amb formacions locals que posin per els interessos de la gent. El secretari general creu que les eleccions “aniran molt bé” a diferència –sense explicitar-les– d’altres formacions on “veig nervis”. Ha denunciat que molts candidats “han rebut trucades i visites i els han ofert de tot i més, moltes vegades al límit del que èticament i legalment és possible”, però que han rebut “un no rotund”. “Els nostres candidats i candidates no estan en venda”, ha afegit, lamentat que l’únic objectiu que persegueixen és “furgar dins de casa nostra” perquè molts voldrien que “Junts parléssim de Junts”.

Ha tingut paraules de retret per a ERC pel fet que mostrin “comprensió i diàleg amb els que ens reprimeixen i tan poca” amb aquella gent que “ho ha donat tot per Catalunya” i durant l’1-O. Per a Turull el problema és que “no es pot aspirar a construir un estat, si no es té sentit d’estat i mentalitat d’estat” i menys si “les agendes personals o del partit passen per davant de les ambicions del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries