Política

estats units

Trump grava una cançó amb els presos de l’assalt al Capitoli

L’expresident recita el jurament a la bandera, metre que els reclusos canten l’himne nord-americà

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, i un grup de persones empresonades per la seva suposada participació en l’assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021 han col·laborat per a crear una cançó titulada “Justice for all” (Justícia per a tots).

Segons ha informat la revista Forbes, que cita com a font a una persona coneixedora del projecte, la cançó ja està disponible en la majoria dels servidors de música en “streaming”.

La cançó interpola la veu de Trump recitant el jurament a la bandera en “The Star-Spangled Bàner” (l’himne nacional dels Estats Units), que és interpretada per un grup d’uns 20 reclusos.

El grup diu dir-se “J6 Prison Choir” (Cor de la Presó 6 de gener) i tots els seus components estan complint condemna en la presó de Washington, D. C. La cançó acaba amb els reclusos unint-se al crit de “Estats Units!”.

Segons ‘Polític’, els guanys que s’obtinguin amb la difusió del patriòtic tema seran destinades a les famílies de les persones condemnades i empresonades per la seva participació en l’assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021 i que va deixar cinc morts.

Trump va gravar aquest jurament de lleialtat en la seva residència de Mar-a-Lago, a Florida, fa un parell de setmanes, específicament per a aquesta cançó.

Els reclusos, que canten l’himne nacional cada nit, van ser gravats amb un telèfon de la presó fa aproximadament un mes. Segons el diari ‘Polític’, la cançó, que dura 2 minuts i 20 segons, va ser produïda per un important artista que no ha estat identificat.

La divulgació de l’enregistrament del tema coincideix amb la revelació del Departament de Justícia dels Estats Units que considera que l’expresident pot ser demandat per haver incitat l’assalt al Capitoli pel qual van ser detingudes més de 700 persones.

Els advocats del Departament de Justícia entenen que entre les responsabilitats oficials que té el president no s’inclou la incitació a la violència, com la que atribueixen a Trump en el discurs que va pronunciar aquest dia davant una multitud davant de la Casa Blanca, quan en el Congrés es ratificava oficialment la victòria electoral del demòcrata Joe Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona