Política

CONFLICTE bèl·lic A L’EST D’EUROPA

Kíiv continua la defensa de l’assetjada Bakhmut

El cap del grup Wagner, Ievgeni Prigozin, denuncia de nou que els seus homes encara no han rebut la munició promesa per Moscou

La Fiscalia General russa declara “indesitjable” l’ONG Transparència Internacional

Ucraïna no només manté la defensa de la ciutat de Bakhmut, a la regió oriental de Donetsk, sinó que, a més, el president del país, Volodímir Zelenski, s’ha reunit aquest dilluns amb l’Estat Major del Comandant en Cap Suprem per debatre la situació al front i s’ha mostrat a favor d’“enfortir encara més” les posicions ucraïneses a la ciutat, segons ha informat la presidència ucraïnesa.

Zelenski ha reconegut la difícil situació de l’exèrcit ucraïnès a Bakhmut, ciutat que, de ser controlada de nou per les forces russes, els permetria avançar cap a Sloviansk i Kramatorsk, principals baluards ucraïnesos a Donetsk.

El comandant de l’Exèrcit de Terra ucraïnès, Oleksandr Syrskyi, ha admès avui que “els combats han aconseguit la seva intensitat més gran”.

Per la seva banda, les forces russes segueixen el setge a Bakhmut des del nord, l’est i el sud i, segons Moscou, a les tropes ucraïneses només els queda una carretera per rebre subministraments, tot i que el portaveu del Comandament Militar Oriental ucraïnès Serhiy Cherevaty, ha assegurat que l’exèrcit ucraïnès encara té “diverses vies” de subministrament per on “hi ha l’oportunitat de lliurar municions, provisions, medicines i treure els ferits de la zona”.

Per altra banda, el cap del grup Wagner, Ievgeni Prigozin, ha denunciat de nou avui que els seus homes encara no han rebut la munició promesa pel ministeri de Defensa rus i ha advertit que si els seus homes es repleguen de Bakhmut “s’ensorrarà tot el front” i pot arribar “fins a les fronteres de Rússia i potser més enllà”. Prigozhin ha indicat que està intentant esbrinar el retard en la rebuda de la munició és “simple burocràcia o traïció”. El líder dels mercenaris ha admès també que les tropes de Kíiv defensaran Bakhmut “fins al final”.

A Moscou, la Fiscalia General russa ha declarat avui “indesitjable” l’ONG Transparència Internacional, amb seu a Berlín, a qui ha acusat d’ingerència en els assumptes interns del país. En un comunicat, la Fiscalia ha informat que les activitats d’aquesta organització “evidentment van més enllà del marc dels objectius i les tasques declarats”. “Mentre s’erigeix formalment com una organització que combat la corrupció a tot el món, s’immiscueix en els assumptes interns de Rússia, cosa que representa una amenaça a les bases de l’ordre constitucional i la seguretat de Rússia”, ha explicat.

Transparència Internacional és una ONG fundada el 1993 per combatre els crims corporatius i la corrupció política a nivell mundial, que publica anualment l’Índex de Percepció de la Corrupció, on Rússia ocupa el lloc 137 de 180 països, segons l’informe del 2022. Amb la decisió de la Fiscalia, i d’acord amb la llei russa, una persona pot afrontar càstig penal només per participar o cooperar amb l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona