Política

estat espanyol

Pablo Crespo, el número dos de la trama Gürtel, obté el tercer grau

L’Audiencia Nacional acorda la concessió d’aquest benefici per la bona conducta de l’exsecretari d’organització del PP gallec

El jutjat central de vigilància penitenciària ha concedit al número dos de la trama corrupta Gürtel, Pablo Crespo, el tercer grau després d’haver complert nou anys i tres mesos de condemna de presó, informa l’agència Efe. En una interlocutòria emesa aquest dimarts, el jutge confirma que l’exsecretari general d’Organització del PP gallec compleix en excés amb tots els requisits legals i subjectius per accedir a aquest benefici.

Segons fonts judicials consultades per Efe, Crespo serà traslladat pròximament a un Centre d’Inserció Social (CIS), que determinarà les condicions en les quals complirà el tercer grau, que implica tornar a dormir al centre. Fins que el CIS que correspongui no li doni plaça, l’exdirigent del PP gallec haurà de tornar a dormir a la presó madrilenya de Soto del Real, on ha estat reclòs durant tot aquest temps.

Les mateixes fonts, expliquen que Vigilància Penitenciària ha acordat la concessió del tercer grau destacant la bona conducta de Crespo i després que aquest hagi abonat la responsabilitat civil a la qual va ser condemnat.

L’exsecretari general del PP gallec és un dels principals condemnats del cas Gürtel per peces com la de la primera època de la trama de corrupció, que va considerar a la formació de la dreta espanyola responsable civil a títol lucratiu, el finançament del PP del País Valencià o la relativa a la xarxa de Boadilla del Monte (Madrid).

Tot i l’elevada condemna que li va ser imposada –36 anys de presó per la primera època de la trama–, el Codi Penal espanyol estableix que només es complirà “el triple del temps pel qual se l’imposi la més greu de les penes”, que en aquest cas serien divuit anys de presó, dels quals Crespo ha complert nou anys i tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona