Política

ESTAT ESPANYOL

La moció de censura de Vox se celebrarà el 21 i 22 de març

Així ho ha confirmat la presidenta del Congrés espanyol, Meritxell Batet

El candidat del partit d’ultradreta és l’exdirigent del PCE Ramón Tamames

No té cap possibilitat de prosperar

La presidenta del Congrés espanyol, Meritxell Batet, ha confirmat aquest dilluns que la moció de censura promoguda per Vox contra el president del govern, Pedro Sánchez, amb l’economista Ramón Tamames com a candidat, començarà el proper dimarts, dia 21, i es votarà l’endemà dimecres. L’inici del debat coincidirà amb la visita a Madrid de la missió del Parlament Europeu que investiga el cas Pegasus.

Batet ha comparegut breument a l’Escriptori de la cambra baixa per informar de les dates de la que serà la segona moció de censura presentada per Vox aquesta legislatura. La presidenta del Congrés ja ha comunicat el calendari del debat al president del govern, així com al candidat del partit d’ultradreta.

El procediment parlamentari es va activar el passat dia 7, quan la Mesa del Congrés va donar llum verda a la moció de censura de Vox després de comprovar que complia tots els requisits, és a dir, que estava signada per almenys una desena dels 350 diputats, amb un escrit motivat i amb un candidat que l’hagués acceptat.

La designació del veterà polític i economista Ramón Tamames, de 89 anys, exdirigent del PCE, exmilitant a la CDS i actualment membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, va causar certa polèmica, entre altres motius perquè havia expressar algunes idees no compartides per Vox. Tamames, que no és diputat, no pujarà a la tribuna per problemes de mobilitat i podria alternar dues ubicacions, una amb mirada a l’hemicicle i una altra amb mirada a la tribuna, segons informa el corresponsal d’El Punt Avui a Madrid, David Portabella.

Com ja va passar en l’anterior moció de censura presentada pel partit d’ultradreta, encapçalada llavors per Santiago Abascal, l’aposta de la formació no té cap possibilitat de prosperar, tot i que aquest cop amb menys vots en contra que en aquella ocasió, ja que ara el PP té la intenció d’abstenir-se i no rebutjar-la com va fer quan Pablo Casado liderava el partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Tortosa aprova els projectes per fer dues llars d’infants municipals

Tortosa

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot