Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Moscou dona per perllongat 60 dies més l’acord del gra

El Kremlin qualifica la decisió d’“un gest de bona voluntat per part de Rússia” a l’espera que passat aquest període “les condicions i compromisos que van assumir les parts es compleixin”

Rússia ha donat avui per perllongat 60 dies més l’acord d’exportació del gra, que permet que cereals siguin transportats des de ports ucraïnesos del mar Negre i que expirava dissabte que ve. El viceministre d’Afers Estrangers rus, Alexandr Grushkó, ho va confirmat, segons l’agència oficial TASS, i ha recalcat que Moscou insistirà en el fet que es compleixin les promeses que es van fer a Rússia quan l’acord es va signar: “És l’aixecament de totes les sancions, directes i indirectes, sobre el subministrament de productes agrícoles russos als mercats globals internacionals”, ha subratllat.

El Kremlin també ha donat per perllongat l’acord i ha qualificat aquesta decisió d’“un gest de bona voluntat per part de Rússia” a l’espera que passats aquests 60 dies “les condicions i compromisos que van assumir les parts es compleixin”, ha dit el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov. Respecte a si Rússia té garanties que la segona meitat de l’acord, que tracta l’exportació als productes agropecuaris russos es complirà, Peskov ha dit que els contactes continuen i que espera que “en el marc de la bona voluntat mostrada per Rússia”, s’acabi complint.

Ahir dilluns el ministre ucraïnès d’Infraestructures, Oleksander Kubrakov, va afirmar que la proposta russa de prorrogar només 60 dies l’acord per a l’acord del gra està renyida amb el que es va firmar el juliol passat: “L’acord implica almenys 120 dies de prolongació; la posició russa contradiu el document signat per Turquia i l’ONU”, va dir en una piulada Kubrakov, que va subratllar que el seu país esperarà que les Nacions Unides i Turquia, garants de l’acord, es posicionin respecte la proposta russa.

Ucraïna, les Nacions Unides i Turquia van acordar amb Moscou el passat 17 de novembre a Istanbul ampliar l’acord 120 dies més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona