Política

estat espanyol

Els vocals progressistes del CGJP descarten una dimissió en bloc

Els set vocals del sector progressista del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) van acordar ahir no presentar la dimissió per forçar la renovació de l’òrgan de govern dels jutges, en funcions des de fa quatre anys i quatre mesos, en considerar que la seva renúncia no garantiria el relleu, va informar l’agència Efe.

Fonts judicials van indicar a l’agència que els vocals, inclòs el president suplent del Consell, Rafael Mozo, van descartar dimitir en bloc com defensava el vocal Álvaro Cuesta, la proposta del qual no han secundat. La reunió ha servit per mostrar les diferents posicions al voltant d’una opció que trencaria el quòrum necessari perquè el Consell General del Poder Judicial pogués convocar un ple i, per tant, operar.

Cuesta, a qui es vincula amb La Moncloa, va llançar la proposta dijous passat, l’endemà de saber-se que la vocal en funcions Concepción Sáez, també del sector progressista, havia presentat la dimissió.

Precisament la reunió d’ahir va començar amb la intervenció de Sáez, que va reproduir els arguments que va escriure en la carta que va enviar al president suplent del Poder Judicial per justificar la seva renúncia.

La vocal, nomenada el 2013 a proposta d’IU per un mandat de cinc anys, va assegurar que renuncia per la “insostenible” situació de l’òrgan de govern dels jutges. Sáez va dir que considerava “inútil” la seva continuïtat i va advertir de la “degradació irreversible” de la institució després de més de quatre anys en funcions. L’actual Consell General del Poder Judicial va complir el seu mandat el 2018, però l’enrocament del PSOE i el PP en les seves posicions fan impossible la seva renovació i des d’aleshores està en funcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul