Política

política

Sánchez creu que Catalunya està superant “l’esquinç” independentista

El president del govern espanyol assegura que la societat catalana aposta per la “convivència”

Participa en un acte electoral del PSC a l’Hospitalet

Els socialistes han desplegat avui tota l’artilleria electoral en un acte a La Farga de l’Hospitalet on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que Catalunya està superant “l’esquinç” que, al seu parer, ha provocat l’independentisme, però també el PP. “La irresponsabilitat del moviment independentista va portar a una situació impossible a la societat catalana. Però també la incapacitat i connivència de la política nacional liderada per la dreta, que veia en el greuge i la confrontació territorial una manera d’esgarrapar vots en altres parts del país” “, ha denunciat. Sánchez ho considera un capítol passat i creu que, ara, la societat catalana aposta per la “convivència” que, també segons ell, personifica el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el projecte dels socialistes catalans. I més a tocar de les eleccions del 28 de maig. “La responsabilitat de tots els dirigents és construir convivència, per donar certeses, assossec i serenitat a la ciutadania”, ha considerat.

El president del govern espanyol s’ha referit explícitament als comicis del maig. Està convençut que la victòria de les esquerres “començarà a Catalunya i els seus municipis”. Poques han estat les referències a Catalunya en una intervenció, la del president espanyol, molt més dedicada a passar revista de l’acció del seu govern al llarg d’aquests tres quarts de legislatura, segons recull l’ACN. Ovacionat pel públic socialista, ha reivindicat la “pau social” que diu que es viu a Espanya, en contraposició amb la situació de protestes que hi ha en diversos països d’Europa, com a França, Regne Unit, Alemanya o Portugal. Sánchez també ha comparat l’obra del seu executiu amb l’agenda “neoliberal” de l’anterior govern del PP, marcat per les retallades i l’”estrip” social.

El president espanyol ha estat al costat dels alcaldables per Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Jaume Collboni i Núria Marín, en un acte que ha aplegat unes 3.000 persones, segons l’organització. També hi ha intervingut el primer secretari del PSC, Salvador Illa. El també cap de l’oposició ha fet repàs de l’actualitat catalana, que passa pel fracàs de la cimera de la sequera, divendres, en què el govern i els partits van ser incapaços d’arribar a una entesa. Illa s’ha mostrat “astorat” pel resultat d’una trobada que va embarrancar a causa del règim sancionador als ajuntaments previst en el decret de la sequera. Pel primer secretari del PSC és un “greu error” que l’executiu de Pere Aragonès no compti amb els consistoris. “Les sancions empitjoren les coses. És temps de pragmatisme, no de dogmatisme”, sentenciava.

Illa també ha carregat contra la presidenta de Junts, Laura Borràs: “No hi ha excuses davant la corrupció”. El cap de l’oposició ha afegit que el seu cas no és sobre la “defensa de les idees de cadascú”, sinó de l’ús de les institucions “en benefici propi”, en comptes de fer-ho per millorar el “bé comú”. “A Espanya no es condemna ningú per ser independentista, a Espanya es condemna la corrupció”, ha conclòs.

L’acte de La Farga servia per clausurar la convenció municipalista que els socialistes han portat a terme aquesta setmana.

Suport a la B-40

El president espanyol ha fet una visita llampec a les obres del túnel de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls en ple xoc amb la Generalitat pel traçat i el finançament de la infraestructura. Acompanyat de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i del delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, Sánchez ha assistit a la presentació de les obres d’aquest tram de la B-40, d’uns sis quilòmetres de llargada, 205 milions d’euros de pressupost i que compta amb el túnel d’1,3 quilòmetres d’Olesa. La ministra Sánchez afirma que les converses sobre la B-40 “avancen”, mentre que el l’executiu català denuncia que les propostes del ministeri “no s’ajusten al que es va acordar” als pressupostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona