Política

iran

La policia iraniana usarà càmeres per identificar les dones sense vel

Les autoritats enviaran missatges advertint de les conseqüències d’infringir a llei

La policia iraniana ha anunciat aquest dissabte que està instal·lant càmeres en llocs públics per identificar a les dones que no portin el vel, una nova mesura destinada a imposar l’ús obligatori del hijab en el país islàmic.

“En una innovadora mesura per evitar tensions i conflictes en l’aplicació de la llei del vel, la policia utilitzarà eines i càmeres intel·ligents en llocs públics i carreteres per identificar les persones que no usin el hijab”, ha indicat la policia en un comunicat citat per l’agència Tasnim i recollit per Efe.

En la nota, els responsables del cos de seguretat expliquen que s’enviaran missatges a les dones que no compleixin amb la llei del vel i la castedat, “informant-les de les conseqüències”. “La Policia no tolerarà cap comportament individual o col·lectiu contrari a la llei”, diu el comunicat.

El vel és obligatori a l’Iran des del 1983 i la falta del seu ús pot ser castigat amb la presó.

Moltes dones iranianes han deixat d’usar el vel com a forma de protesta i desobediència civil des de la mort el setembre passat de la jove kurda Mahsa Amini sota custòdia policial, després d’haver estat detinguda per la policia de la moral per suposadament dur mal posat el hijab quan es trobava de visita a Teheran.

La mort d’Amini va desembocar en massives protestes en tot l’estat en les quals es demanava el final de la República Islàmica i en les quals les universitats, instituts i fins i tot les escoles de secundària van jugar un important paper.

La repressió a les protestes va causar la mort d’almenys 500 persones i la detenció de milers de manifestants, almenys quatre dels quals van ser condemnats a mort i un d’ells va ser penjat en públic a la forca com a mesura d’advertència.

En les últimes setmanes s’han intensificat les tensions als carrers per la falta de l’ús del vel, amb crides de clergues i conservadors a imposar el hijab.

Els Ministeris d’Educació i Salut van anunciar el passat dilluns que no permetran assistir a les universitats ni instituts a les estudiants que no portin el vel. A més, les autoritats estan també tancant botigues i restaurants que atenen a dones sense el hijab a tot el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA