Política

La CUP presenta 27 llistes menys que a les municipals del 2019

També en presenta 28 en poblacions on fa quatre anys no en tenia i prioritza recuperar la representació a Lleida i consolidar-se a Tarragona

La CUP presentarà 163 candidatures a les eleccions municipals del 28 de maig, 27 menys que als comicis del 2019. Els anticapitalistes defensen que l’objectiu és “consolidar” les llistes amb representació i la feina feta durant el darrer mandat. Segons informa l’ACN de totes aquestes llistes n’hi ha 28 que són noves i que es presenten en poblacions on no ho van fer a les darreres eleccions.

La formació assegura que hi haurà 5.619.386 d’habitants que podran votar candidatures de la CUP. Els anticapitalistes han fixat com a objectius especialment la candidatura a Tarragona, on ara mateix són al govern amb ERc i Junts, així com Lleida, on als darrers comicis no van aconseguir representació i ara veuen “crucial” tornar a entrar a la Paeria.

Altres territoris on els cupaires volen posar especials esforços són Mataró, Granollers o el Baix Llobregat en general, on volen recuperar presència. També a la demarcació de Girona, on han impulsat diverses candidatures noves. Fonts del partit també subratllen el cas de Vic, on abans es presentaven sota el paraigües de Capgirem i ara ho fan nítidament com a CUP; Figueres, on ho feien com a Guanyem i ara també serà llista cupaire; o Mollerussa, capital de comarca on a les darreres eleccions no hi va haver candidatura.

Badalona, en canvi, és un municipi on la CUP com a tal no presentarà llista, ja que hi haurà la de Guanyem, liderada per Dolors Sabater, actual presidenta del grup parlamentari de la CUP. Els cupaires, però, sí que donaran suport a aquesta candidatura.

Candidatura a Palma

Una de les novetats dels de cara a les eleccions municipals és la candidatura a Palma de Mallorca. La CUP es presentarà a l’Ajuntament de Palma juntament amb la Crida, en la candidatura CUP-Crida per Palma. L’alcaldable serà Jerònia Bonnín, llicenciada en Ciències biològiques per la UIB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona