Política

llengua

El Parlament Europeu cooperarà amb el Consell d’Europa en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries

El text inclou una menció a la immersió lingüística com a forma de transmissió de la llengua

L’Eurocambra defensa cooperar amb el Consell d’Europa en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries. En un informe aprovat aquest dimarts sobre la relació institucional amb el Consell d’Europa, els eurodiputats remarquen la “importància” de treballar particularment en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries perquè, subratllen, “aquest objectiu no es pot aconseguir sense una coordinació adequada amb el Consell d’Europa”.

El text indica que la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries és “l’element legal clau” per promoure l’ús de les llengües regionals i minoritàries en la vida privada i pública, així com en l’ensenyament a través, entre d’altres, de la immersió.

Pel que fa a la llengua, el text remarca que la diversitat lingüística és “un valor fonamental de la UE” i que les institucions europees han de donar suport als estats en l’ensenyament de les seves llengües. També subratlla que els estats tenen “l’obligació de respectar, salvaguardar i reforçar la diversitat cultural i lingüística”.

En aquest sentit, l’Eurocambra apunta que els organismes del Consell d’Europa poden ser “extremadament útils” a l’hora d’assolir l’objectiu de respectar i protegir la diversitat lingüística. A més, l’informe aprovat pels eurodiputats insisteix a la Comissió Europea i el Consell que han de “reforçar la cooperació” amb el Consell d’Europa per promoure la diversitat cultural.

L’informe ha tirat endavant amb 494 vots a favor, 76 en contra i 76 abstencions. La gran part dels eurodiputats del Partit Popular Europeu han votat a favor del text, excepte set membres del grup que s’han abstingut. Els socialdemòcrates han votat en bloc a favor del text, igual que els Verds i els liberals de Renovar Europa. La major part dels vots en contra han vingut dels ultradretans d’Identitat i Democràcia i dels Conservadors i Reformistes Europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona