Política

estats units

Trump aprofita l’anunci de Biden per a exposar el seu programa electoral

Els dos últims presidents es tornarien a enfrontar a la reelecció el 2024

L’expresident dels EUA Donald Trump ha afirmat aquest dimarts a través d’un missatge del seu equip de campanya que “la Presidència de Joe Biden ha estat un fracàs” i “no mereix quatre anys més per a continuar destruint els Estats Units”.

En un llarg missatge després de l’anunci de Biden que buscarà la reelecció en 2024, l’equip de Trump fa un balanç molt negatiu de la situació del país amb l’actual president demòcrata i exposa detalladament el que farà l’expresident si guanya les eleccions del pròxim any.

El resum de la Presidència de Biden és segons Trump: “els Estats Units estan a la vora d’una guerra nuclear mortal. Els estatunidencs estan lluitant per a pagar els aliments i la gasolina. La frontera s’ha obert a milions d’immigrants il·legals desconeguts i tones de drogues mortals”.

Trump (2017-2021) i Biden van ser els candidats republicà i demòcrata, respectivament, en les eleccions de 2020, un escenari que es repetiria en 2024 si, com ara com ara indiquen les enquestes, el primer aconsegueix la nominació pel Partit Republicà.

Entre les mesures que Trump es proposa implantar si torna a la Casa Blanca està la de proporcionar “bons per a bebès” a famílies joves per a ajudar a iniciar “un baby boom molt necessari”, “recompensar la producció nacional i augmentar els aranzels als fabricants estrangers” i “eliminar tota regulació federal innecessària que obstaculitzi la producció d’energia domèstica”.

A més, promet treure als EUA de l’Acord Climàtic de París i emetre ràpidament aprovacions per a projectes d’infraestructura energètica, desplegar tots els actius militars necessaris per a imposar un embargament naval complet als càrtels de la droga i declarar-los organitzacions terroristes.

En la seva agenda està també demanar al Congrés que s’asseguri que els narcotraficants rebin la pena de mort i fer “una inversió rècord en la contractació, retenció i capacitació d’oficials de policia”.

Diversos paràgrafs estan dedicats a la lluita que Trump entaularà contra “els fiscals marxistes radicals”, en la qual inclou nomenar “100 fiscals estatunidencs que seran el pol oposat dels fiscals de districte de Soros que estan destruint l’estat de dret als Estats Units”.

Aquesta mesura és una al·lusió al fet que un fiscal de districte de Manhattan, Alvin Bragg, al qual acusa de ser marxista i d’estar pagat pel financer George Soros, li va imputar càrrecs penals pels pagaments suposadament il·legals que va fer a una actriu porno en 2016 per a comprar el seu silenci.

En matèria d’Educació, tallarà els fons federals a qualsevol escola que promogui les teories de racisme sistèmic, la ideologia de gènere i un altre “continguts inapropiats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres