Política

Estat espanyol

El rei emèrit nega tenir “cap filla anomenada Alejandra”, segons ‘El Mundo’

L’entorn del monarca afirma que la informació publicada per El Confidencial és falsa i busca promocionar un llibre

La Zarzuela diu que no en té cap coneixement i remet a Joan Carles

Joan Carles de Borbó ha desmentit rotundament tenir una filla secreta, tal com afirmen els periodistes José María Olmo i David Fernández en un llibre sobre els negocis del rei emèrit d’Espanya, del qual El Confidencial ha fet un avançament aquest dijous.

El diari El Mundo assegura que s’ha posat en contacte amb el monarca i aquest ha afirmat que “no és veritat que tingui una filla” anomenada Alejandra, el nom que els autors del llibre donen a la suposada germanastra de l’actual rei.

En paral·lel, l’entorn de Joan Carles I ha denunciat que la informació publicada és falsa i que el seu objectiu és promocionar la venda del llibre. Fonts consultades per EFE han assenyalat que els periodistes no aporten “ni una prova, ni una dada, ni el testimoni de ningú”.

El desmentit del monarca es produeix després que la Casa del Rei ha assegurat “no tenir cap coneixement” d’aquest afer i ha afegit que en tot cas caldria preguntar-ho a l’ex-cap d’Estat.

Tot i que els autors de la informació no han revelat el cognom de la presumpta filla petita de Joan Carles I, les abundants referències biogràfiques aportades han encaminat les especulacions sobre la seva identitat cap a la filla d’una coneguda aristòcrata.

El Mundo explica que la persona al·ludida per aquests rumors i la seva família també neguen la paternitat del rei emèrit. Segons el diari, l’afectada estaria “prenent nota” dels mitjans que l’han citat amb nom i cognoms –cosa que no fan els dos periodistes d’ El Confidencial per emprendre accions legals.

La informació sobre la suposada germana secreta del rei ha planat sobre la sessió d’aquest dijous al Congrés i ha generat comentaris als passadissos. No obstant això, la majoria de diputats han evitat comentar-ho amb la premsa amb l’argument que és un afer privat de l rei emèrit. Alguns diputats de formacions com ERC, CUP, Unides Podem o Izquierda Unida han opinat que més enllà de si l’anterior rei té o no una altra filla el que cal aclarir són els afers patrimonials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro