Política

Els partits de Catalunya, indignats amb la continuïtat de Magdalena Álvarez

IX Legislatura

Les primeres reaccions des de Catalunya no s'han fet esperar, i totes elles amb un comú denominador: la incomprensió i indignació davant la continuïtat de Magdalena Álvarez al capdavant del ministeri de Foment.
El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha considerat "gairebé ofensiva" la continuïtat de Magdalena Álvarez, a la vegada que ha afirmat que té "més importància el PSOE andalús de Chaves que els 25 diputats del PSC elegits el 9 de març".

En un comunicat fet públic pel partit republicà, Ridao manté que el nou govern espanyol "és la segona part del guió traçat per Zapatero durant el debat d'investidura: gir al centre, recentralització política i poc interès per l'agenda catalana".

Per al el diputat d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, és un "menyspreu" per a Catalunya mantenir una ministra reprovada pel Parlament català. Herrera s'ha mostrat decebut davant la remodelació del govern de Zapatero i ha titllat d'"insòlit" que, amb el clar suport de Catalunya a les eleccions, el PSOE mantingui una ministra que "tant de mal ha fet a Catalunya", en referència a Magdalena Álvarez.

I és que, al seu entendre, hi ha "molts ribets recentralitzadors" en la composició del nou govern estatal. El portaveu d'ICV ha afegit també que "segurament" Álvarez posarà dificultats pel trasllat de les Rodalies i que aquest govern "no és el millor" per afrontar reptes futurs com són el finançament i altres polítiques socials

Incomprensió
En la mateixa línia, des de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat no comprendre el nomenament de Carme Chacón com a titular de Defensa, ha mostrat la seva sorpresa per l'absència de Jesús Caldera i ha lamentat la continuïtat de Magdalena Álvarez al capdavant de Foment. Per ell, s'ha produït una "batalla" entre socialistes catalans i andalusos, que han guanyat els segons, i ha dit que "no serà fàcil" entendre's amb Álvarez, com "ja ho va ser al passat".

Finalment, el president del PP català, Daniel Sirera, ha qualificat d'"insult a la intel·ligència" i d'"ofensa" la continuïtat de la ministra andalusa. A més, ha afegit que tenir dos ministres del PSC - Carme Chacón i Celestino Corbacho- en el govern de Madrid no és "cap garantia" per als interessos dels catalans, ja que, segons ha dit, els dos departaments que encapçalen no tenen una "incidència específica" a Catalunya.

Per contra, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha estat l'únic en manifestar tot el seu suport a la ministra per tal d'assolir les tasques "formidables" pendents a Catalunya amb vista a la pròxima legislatura, com és prosseguir amb l'alt nivell d'inversió de l'estat, continuar amb el traçat de les obres del TGV, traspassar la gestió de Rodalies i canviar el model de gestió aeroportuària.

El PSC, content
De fet, Iceta ha expressat la "satisfacció" del PSC davant la composició del nou govern espanyol. En concret, Iceta ha fet referència a la presència en aquest nou executiu de dos membres del PSC, com són, Carme Chacón, al capdavant de la cartera de Defensa, convertint-se en la primera dona que ocupa aquest càrrec, i Celestino Corbacho, nou ministre de Treball i Immigració.

Iceta ha volgut remarcar que aquests nomenaments no responen a cap demanda per part dels socialistes catalans sinó que són resultat de la "lliure expressió de la confiança" del president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, "en membres del PSC".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.