Política

Els disset ministres del govern Zapatero prenen possessió del càrrec

Política

Els disset ministres, nou dones i vuit homes, del nou govern de José Luis Rodríguez Zapatero han promès aquest dilluns al matí el seu càrrec davant el rei en una cerimònia celebrada al Palau de la Zarzuela. Després d'aquest acte, els disset ministres han pres possessió de les respectives carteres a cada ministeri. A la tarda se celebra el primer consell de ministres del nou govern de Zapatero.
Els integrants del govern espanyol han optat per la fórmula de la promesa en lloc del jurament.

El titular de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha estat el primer de prometre el càrrec davant un exemplar de la Constitució i un altre de la Bíblia per poder així actuar com a Notari Major del Regne i donar fe de l'oferiment solemne dels seus companys de gabinet, en presència del cap de l'executiu i altres autoritats de l'Estat.

Després de Bermejo han complert amb el tràmit els dos vicepresidents, María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes (Economia), que repeteixen en el càrrec. Els ha seguit Miguel Ángel Moratinos, titular d'Assumptes Exteriors, que també repeteix en el càrrec.

A continuació, han promès els càrrecs la resta de ministres, entre els quals la nova ministra de Defensa, Carme Chacón, la primera dona que ocupa aquesta cartera a l'Estat. També ho han fet els responsables que estrenen càrrec com Celestino Corbacho (Treball i Immigració); Miguel Sebastián (Indústria, Turisme i Comerç) i Beatriz Corredor (Habitatge).

Els que es queden
Els ministres que es mantenen en el govern, Alfredo Pérez Rubalcaba (Interior); Magdalena Álvarez (Foment); Mercedes Cabrera (Educació i Assumptes Socials); Elena Espinosa (Medi Ambient i Medi Rural i Marí); Elena Salgado (Administracions Públiques); Bernat Sòria (Sanitat) i César Antonio Molina (Cultura), també han promès el càrrec.

Les últimes a prendre possessió del càrrec han estat les dirigents dels ministeris de nova creació, Cristina Garmendia (Ciència i Innovació) i Bibiana Aído (Igualtat).




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

La fiscalia del Suprem no recorrerà l’amnistia de Buch com anhela la d’aquí

barcelona
judicial

La Fiscalia demanarà demà a Llarena l’amnistia per a Puigdemont

barcelona

L’ANC convoca una manifestació el 13 de juliol contra el “cop d’estat” dels jutges que no apliquen l’amnistia

barcelona
política

Sabrià plega, es desvincula del cartell a Maragall i diu que se li ha atribuït per apartar-lo

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là llança més de 200 coets contra posicions militars israelianes

barcelona
política

El PPC insta el PSC a no col·laborar amb el “cordó sanitari” dels independentistes

barcelona
guerra a gaza

Israel estudia la nova resposta de Hamàs a la proposta d’alto el foc

barcelona
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”