Política

Crida al vot de Díaz i Albiach per evitar que la dreta derogui les lleis de progrés

La vicepresidenta del govern esopanyol es compromet a impulsar la llei antideslocalitzacions de les empreses

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i la lider dels comuns a Catalunya, Jéssica Albiach, han fet una crida avui a l’electorat d’esquerres perquè es mobilitzi a les urnes el 28 de maig per evitar que les formacions de dreta i ultra dreta no apliquin el seu projectes que “és competir per derogar cadascuna de lleis del govern de progrés i que han permès millorar en drets”, ha avisat Díaz, posant al mateix sac Vox, Feijoó (PP) i la candidatura de Xavier Trias (Junts). La vicepresidenta ha assegurat que ells mateixos afirmen que el seu objectiu és derogar la reforma laboral, la de les pensions, la llei de l’eutanàsia, “dilapidant la sanitat pública” i acabant amb tots els serveis públics.

Albiach, de la seva banda, també ha assegurat que són les municipals “més decisives de l’última dècada” en un context de crisi climàtica amb sequera, amb preus desorbitats i un escenari ple d’incertes en el que “alguns ¡ només volen inocular el virus de la por”. Per això ha defensat que cal planifcació ecològica, una vida digna i trencar “l’aïllament en el que alguns ens volen instal·lar”.

Díaz s’ha compromès en l’acte a Montcada i Reixac a desenvolupar projectes de reindustrialització “ecològics i amb el món de treball a dins” i ha defensat que és necessari tenir una llei antideslocalitzacions perquè “després de contaminar-ho tot i deixar famílies senceres sense treball” torni als municipis “fins l’últim cèntim”. La vicepresidenta també s’ha compromès per ajudar “a les quatre milions de famílies” que no poden pagar l’increment de les hipoteques “a fer com a Grècia” i impulsar la suspensió de la revalorització de l’increment de les quotes hipotecàries i obligar als bancs espanyols a que redueixin un punt els tipus interès de les hipoteques.

La darrera a parlar ha estat la candidata i alcaldessa de Montcada, Laura Campos, que ha criticat al seu rival socialista, Bartolo Egea, de “tenir poca ambició de ciutat i molta ambició personal” en assegurar que es presentava als comicis per “esborrar tota la feina feta quan tu ho has votat tot a favor”. Campos va demanar el vot per poder continuar vigilant que es faci correctament el soterrament del tren, seguir amb la lluita pel tancament de la incineradora i continuar pressionant als govern perquè els compensin per la sobrecàrrega d’infraestructures que pateixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona