Política

ERC comença fort per “trencar” l’hegemonia metropolitana del PSC

Els republicans acusen Núria Marín de convertir l’Hospitalet “en un règim” i hi contraposen els seus valors de “corrupció zero”

Maragall també carrega contra Collboni i Sánchez per la llei d’estrangeria

ERC ha engegat avui la campanya a l’àrea metropolitana de Barcelona carregant amb força contra el PSC, amb la voluntat de “trencar-hi” la seva hegemonia. Des de l’Hospitalet de Llobregat, els republicans s’han postulat aquest matí com “l’alternativa” a una zona històricament governada per socialistes: “És l’hora d’acabar amb els que han manat sempre”, ha proclamat la portaveu, Marta Vilalta. En un acte a la tarda al passeig de Sant Joan sota la pluja, el candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, també ha acusat el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, i el president espanyol, Pedro Sánchez, de considerar la ciutadania com un “objecte de compravenda” i ha carregat contra la llei d’estrangeria.

ERC ha aterrat a la segona ciutat del país per acompanyar l’alcaldable Jaume Graells, qui quan encara era regidor socialista va destapar el cas de corrupció del Consell Esportiu. El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra el govern i gestió de la socialista Núria Marín, alcaldessa des del 2008, i l’ha acusat de convertir la ciutat “en un règim”. “Quan algú es posa diners a la butxaca, els roba d’escoles i hospitals”, ha denunciat. “Les nostres ciutats no són el ’cortijo’ de ningú”, ha afirmat al seu torn el líder al Congrés i alcaldable a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián.

Els republicans han carregat durament contra el PSC, principal rival a les ciutats metropolitanes, i han fet gala dels “90 anys sense ni un cas de corrupció” dins el partit republicà. “Ni a l’Hospitalet ni a cap institució”, ha defensat Vilalta, que alhora ha acusat els socialistes de “blanquejar i minimitzar” el cas del Consell Esportiu. Mentre que la causa contra l’alcaldessa Marín va quedar arxivada l’estiu del 2022, dos exregidors socialistes, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, continuen investigats i pendents de judici. En aquest sentit, Graells ha acusat Marín “de no tenir projecte” per a la ciutat i ha assegurat que el 80% de les propostes del programa electoral del 2019 de la socialista “han quedat incompletes”. “Ara ens diuen que l’Hospitalet els toca el cor, quan ells ens han tocat la butxaca. La Núria apel·la al sentiment perquè no té projecte”, ha sentenciat.

Junqueras ha fet una crida a anar votar el 28-M perquè l’Hospitalet “és molt més que el PSC”. “Fa molts anys que manen, però sabem que la història no és una condemna: la història no ens condemna a negar-nos un futur millor”, ha declarat. Junqueras també ha acusat el PSC de manipular les enquestes “no pas per saber l’opinió de la gent, sinó perquè volen dictar allò que la gent ha de pensar”. “Però no ens deixarem intimidar”, ha proclamat.

A la tarda, Maragall també ha dit que troba “incompatible” que Sánchez hagi anat als EUA per oferir-se al president nord-americà, Joe Biden, per rebre immigrants llatinoamericans a Espanya, quan alhora aferma la llei d’estrangeria. En l’acte, Maragall ha rebut el suport de diversos col·lectius d’immigrants, i ha centrat el seu discurs en la seva situació. Per això ha criticat l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, per mantenir els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE): “Ningú que es digui progressista a Barcelona hauria de votar Colau mentre no els tanqui”, ha exclamat. Maragall també ha defensat la llengua catalana, que ha de ser la de “convivència i de la llibertat” dels immigrants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona