Política

DANIEL SIRERA

CANDIDAT DEL PP A L’ALCALDIA DE BARCELONA

“Fer alcaldessa Colau va ser un suïcidi, culpa del PSC i Trias”

“Han pacificat Consell de Cent, però han ‘guerrificat’ el carrer València

“Allà on governa el PP es viu millor”

Creiem que el tema de l’ocupació es resol amb lleis i no enfrontant ocupes amb veïns
Barcelona necessita més seguretat, ser una ciutat més neta i que estigui més cuidada

Una gran foto de Daniel Sirera presideix l’entrada de la seu central del Partit Popular a Catalunya, on el candidat rep El Punt Avui per fer aquesta entrevista.

Li he de confessar que sempre que vinc a la seu del partit tinc la sensació que entro en un búnquer, com si el PP no hagués trobat l’encaix a Catalunya.
Això vol dir que fa temps que no ve. Tenim la seguretat mínima per evitar que entri qualsevol persona. No estic d’acord amb el plantejament de la pregunta. Jo crec que qualsevol partit ha d’encaixar en qualsevol societat democràtica. Dir que necessiteu seguretat per les coses que dieu em sembla perillós. En una democràcia tothom pot dir el que vulgui. El problema no és que el PP pugui dir coses que incomodin la societat catalana, que no ho fa, el problema és que hi ha persones que són radicals i que pensen que la millor manera de posar fi a persones que no pensen com tu és atacar-les físicament, i per això necessitem seguretat.
Vostè era a València quan se’l va sondejar perquè tornés a Barcelona. Què va pensar?
La veritat és que mai vaig creure que el partit pensaria en mi per ser cap de llista a Barcelona. És cert que tinc una llarga experiència de regidor i que sabia que buscaven candidat per a Barcelona, però la veritat és que quan m’ho van proposar vaig pensar que Barcelona necessitava, realment, un canvi i que jo tenia molts elements per ser considerat un bon candidat.
Amb quina salut ha trobat el partit?
Necessita vitamines, però el fons és bo. Amb un cert entrenament i una mica de vitamines, tornarem a situar el Partit Popular com el partit de centre i centredreta no separatista important de Catalunya.
Josep Bou no participa en la campanya. Quina valoració fa del seu pas per l’Ajuntament?
En Josep va fer una passa important fa quatre anys. Va acceptar el repte i ho va fer de la millor manera possible i només puc agrair-li la tasca feta.
Hi ha quatre opcions de la dreta “constitucionalista” en la cursa electoral a Barcelona. Per què aquesta fragmentació?
Jo crec que hi ha massa ego. És veritat que el Partit Popular ha fet moltes coses bé i d’altres les ha fet malament, i jo crec que ja s’han redreçat i això ha provocat que algunes persones hagin decidit canviar d’opció política. Això ja s’ha acabat i, per tant, estic convençut que molta gent que va votar Ciutadans, i d’altres que han pensat que Valents era qui venia a substituir el Partit Popular, tornaran a votar el Partit Popular, i la gent de Vox la veritat és que són una incògnita. M’he trobat gent de Vox que m’ha dit que ens tornaran a votar, i d’altres que fins i tot Vox els queda a l’esquerra.
Detecto en Daniel Sirera un discurs del PP menys estrident.
Jo fa 55 anys que soc així...
Però el PP aquests últims anys no ha estat així...
Jo, quan vaig ser president del partit, vaig ser com soc ara; quan vaig ser quinze anys diputat al Parlament, també. Tinc una manera de fer que em permet parlar amb tothom. Tinc bons amics independentistes, socialistes, alguns amics podemitas... I, per la meva manera de ser, m’agrada parlar amb la gent i crec que la societat catalana necessita cosir i fixar-nos en allò que ens uneix i no el què ens separa.
I no incendiar com ha passat amb alguns partits de dreta a la Bonanova. El PP no ha jugat a afegir més llenya al foc.
Creiem que el tema de l’ocupació es resol amb lleis i no enfrontant veïns amb ocupes i posant en perill la policia. Nosaltres som un partit que vol ser útil i el millor és modificar les lleis com hem proposat recentment i, malauradament, els partits de Colau, Collboni i Maragall han votat en contra d’aquesta reforma de la llei que proposàvem i que feia que els ocupes podien ser al carrer amb 24 hores.
Situem-nos el 29 de maig, Daniel Sirera serà el Manuel Valls del 2023?
No, en absolut, jo no marxaré.
El que volia dir és si el seu vot servirà per decidir l’alcaldia?
A mi em fan molta gràcia els polítics que diuen “jo em presento, i si no...”! Com Valls o Trias, que diu que, si no és alcalde, se’n va. Aquestes coses diuen molt poc dels polítics i cal ser servidor públic, estiguis al govern o a l’oposició. No val dir que només em quedo si soc el jefe. La ciutat de Barcelona necessita tothom i jo no faré com Valls. Jo vull governar Barcelona, vull fer fora Colau i, a partir d’aquí, treballaré cada dia perquè Barcelona torni a ser capdavantera.
Insisteixo: el paper de Valls fa quatre anys va ser...
Va ser un suïcidi. Fer alcaldessa Ada Colau va ser un suïcidi, però la culpa també la tenen els del PSC. I la culpa també la té Trias, perquè fa vuit anys, quan li vam oferir ser alcalde, a canvi de res, només perquè no ho fos Colau, ens va deixar, va marxar, i va deixar Colau d’alcaldessa. Per tant, si ho va fer fa quatre anys, res impedeix que ho torni a fer ara.
El PP es posarà al servei de quina idea d’alcaldia?
De Barcelona. Volem una Barcelona que sigui el contrari del que està fent el govern municipal. Volem que creixi, que sigui segura, que la mobilitat no sigui un caos com ara i que atregui inversors, on els emprenedors vinguin a fer empresa i no tinguin els impostos més alts de l’Estat. Volem que Barcelona sigui una ciutat friendly amb els que venen a crear riquesa, a fer inversions. També amb els turistes de qualitat. Volem una ciutat agradable on hi hagi un hub del món del motor, del món tecnològic, del tema de la salut. Volem tornar a posar Barcelona en el mapa.
Quin diagnòstic fa de la ciutat?
Tenim un ajuntament que vol que la ciutat decreixi. Quan el govern municipal està en contra dels grans esdeveniments, de l’ampliació de l’aeroport, del món del motor i de tot allò que genera riquesa, doncs tenim un problema. A més, si tenim que és la ciutat on els impostos són més alts, hi ha una equació que la classe mitjana de Barcelona és molt difícil que pugui seguir pagant les ocurrències de l’alcaldessa.
Colau replicaria que combat el canvi climàtic
I jo també.
Amb quin tipus de mesures?
El que està provocant és que les coses que fan van en contra de l’objectiu que busca. A Barcelona, com més impedeixes la circulació, poses més traves amb carrils bici en carrers on no hi han d’anar, fas el tramvia de la Diagonal, el que fas és que hi hagi més embussos i això genera més contaminació.
Vostè viu al carrer València. Com està des que han fet la superilla a Consell de Cent?
Abarrotao. Diuen: “Hem pacificat el carrer Consell de Cent.” D’acord, però han guerrificat el carrer València, que ara té un volum de trànsit insuportable. Tot el que fan ha generat més embussos i més contaminació. L’Ajuntament de Madrid ha fet tot el contrari i ha donat ajudes perquè la gent es pugui comprar bicicletes, patinets i la gent es pugui canviar el cotxe per un d’elèctric. Això ha fet que Madrid compleixi la normativa europea de contaminació.
Madrid és millor que Barcelona?
I ara! Barcelona és molt millor ciutat que Madrid; el que passa és que té el pitjor govern de la seva història.
Però cita molt Madrid com a exemple.
Perquè és l’altra gran ciutat d’Espanya i, amb problemes similars, es pot veure com funciona una ciutat amb un alcalde del Partit Popular i com funciona Barcelona, amb un alcalde que no ho és. I quan veus que a Madrid s’obren negocis, la gent paga menys impostos i la política social és, en alguns temes, millor que a Barcelona, t’adones que allà on governa el Partit Popular la gent viu millor, paga menys impostos.
Quines prioritats planteja?
Barcelona necessita més seguretat, més neteja i estar més cuidada. Que els negocis es puguin obrir en 15 dies amb una declaració responsable. Farem una ciutat on la gent tingui facilitats per fer coses, no com ara, que tot són problemes.
Què ha de fer l’Ajuntament en la qüestió lingüística?
El que fan els ciutadans, que n’hi ha que parlen en català i d’altres en castellà. En les seves comunicacions i retolació, l’Ajuntament ha de ser bilingüe. No cal protegir ni català ni castellà, les llengües s’han de fer servir per unir.
Hi ha un clam ciutadà per tal de fer un centre de memòria a Via Laietana, 43. Què en pensa?
Jo no percebo un debat social gaire fort en aquest tema. Els edificis no són culpables del que hi va passar dins. A Via Laietana hi van passar coses esgarrifoses, per part d’uns i altres, però ara dona cabuda a una policia democràtica que defensa la Constitució i la llibertat dels ciutadans. Tenen la comissaria en un lloc molt cèntric i jo espero i desitjo que es mantingui allà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona