Política

melilla

Diversos detinguts en una operació policial a Melilla contra la compra de vots

També s’han efectuat escorcolls en el marc de la investigació oberta per presumpte frau electoral a la ciutat autònoma

Entre els arrestats hi hauria un conseller de Coalició per Melilla

Agents de la policia espanyola estan duent a terme aquest dimarts una operació a Melilla contra una trama de compra de vots a les eleccions del 28-M, informa l’ACN. Segons fonts policials, s’han produït nou detencions. Entre els arrestats, informa el digital elDiario.es, hi hauria el gendre de Mustafa Aberchán, expresident de la ciutat autònoma i líder de Coalició per Melilla, i el número 3 de la llista d’aquesta formació i conseller del govern de la ciutat autònoma, Mohamed Ahmed Al-lal.

A més, s’han efectuat diversos escorcolls i la jutgessa que investiga el suposat frau electoral a la ciutat autònoma ha declarat secretes les actuacions. Amb motiu de les eleccions del 28-M Correus va registrar un increment substancial de peticions de vot per correu que ascendien al 20% del total quan la mitjana a l’Estat espanyol no arriba al 3%. Diversos diaris van publicar investigacions que apuntaven que s’estava pagant entre 50 i 150 euros per vot.

Informa l’ACN que després de diversos robatoris a carters, que van acabar escortats per la policia, la Junta Electoral Central (JEC) va avalar que es demanés el DNI a les persones que dipositaven el vot per correu a les oficines de Correus, la qual cosa va fer va reduir les cues diàries per demanar el vot per correu de 700 persones a 10, segons va explicar la delegada del govern espanyol a Melilla. El sistema electoral obliga a presentar el DNI a les oficines de correus quan es sol·licita el vot per correu i quan es rep la documentació, però no quan es diposita finalment la papereta a l’oficina. El canvi a Melilla, on ara cal presentar el DNI també per dipositar el vot, es va fer extensiu per a tots els vots amb destinació a Melilla, però no a la resta de l’Estat.

El febrer del 2021 el Tribunal Suprem espanyol va condemnar a dos anys de presó Aberchán i a l’exsecretari general del PSOE de Melilla, Dionisio Muñoz Pérez, per la compra de vots emesos per correu a les eleccions del Senat del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona