Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Moscou dona per recuperada la zona fronterera de Belgorod

Kíiv desautoritza la connexió amb els grups que van portar a terme la incursió

Un diari rus parla de dos soldats russos morts i quatre més ferits, mentre que les autoritats només parlen de dos civils morts i dotze ferits

El ministeri de Defensa rus ha donat per acabada aquest dimarts l’expulsió dels insurgents que van entrar a la regió russa de Belgorod, a la frontera amb Ucraïna dilluns, segons El País, i ha aixecat el règim antiterrorista a la regió, informa Efe. Unes hores abans el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, havia admès la seva “profunda preocupació” per la incursió —reivindicada per la Legió Llibertat per a Rússia i el Cos de Voluntaris Russos, dues organitzacions proucraïneses d’exiliats russos— i havia assegurat que la “campanya militar”, com anomena Moscou la guerra a Ucraïna, ha de continuar per prevenir la repetició d’aquest tipus d’operacions.

Preguntat per la participació de russos en l’atac a la regió, Peskov ha reiterat que són “combatents ucraïnesos d’Ucraïna” i que “hi ha molts russos ètnics que viuen a Ucraïna, però continuen sent combatents ucraïnesos”, segons The Guardian.

Per la seva banda, Kíiv ha desautoritzat la connexió amb els grups i ha afirmat que els seus membres actuen de manera independent i no estan subjectes al control militar. La viceministra de Defensa ucraïnesa, Hanna Malyar, ha qualificat aquest dimarts les persones que van protagonitzar la incursió de “patriotes de Rússia” que “es rebel·len contra el règim de Putin” i ha atribuït les accions armades al “desig dels ciutadans (russos) de canviar el sistema polític del país i aturar aquesta guerra sagnant desfermada pel Kremlin”.

Dos soldats russos morts i quatre ferits a Belgorod

Almenys dos soldats russos van morir i altres quatre van resultar ferits en l’atac perpetrat durant els últims dos dies contra la regió russa de Belgorod, limítrofa amb Ucraïna, segons ha informat avui el diari Kommersant.

Les baixes en el bàndol rus es van produir en una guarnició militar (Belgorod-22) situada a deu quilòmetres de la frontera i on van caure tres projectils disparats amb llançadores Uragan, segons el resultat d’una recerca del Comitè d’Instrucció de Rússia i de les forces de seguretat.

Fins ara, les autoritats regionals havien reconegut únicament la mort de dos veïns de la zona, al que s’havien de sumar dotze ferits.

A més, segons el rotatiu, en l’atac també va resultar destruït l’edifici de l’administració del districte de Gràivoron, en la capital del qual viuen unes 6.000 persones.

Segons la font, una columna amb fins a deu blindats i automòbils enemics va penetrar aquest dilluns en territori rus a través d’un pas fronterer destruït per l’artilleria ucraïnesa en la localitat de Kozinka.

Només en la tarda del dilluns i després d’haver evacuat la zona, els guàrdies de fronteres i les unitats del Servei Federal de Seguretat i de la Guàrdia Nacional van començar a fer retrocedir a l’enemic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA