Política

rússia

El nou judici contra Navalni per extremisme i nazisme arriba als tribunals russos

Els nous càrrecs podrien comportar-li una llarga condemna

L’expedient per extremisme i nazisme contra l’empresonat líder opositor rus, Alexéi Navalni, que podria rebre una altra llarga pena presó, ha arribat aquest dijous al tribunal urbà de Moscou.

Segons informa el portal Mediazona, Navalni és acusat de finançar i d’instigar accions extremistes i de crear una organització, en al·lusió al proscrit Fons de Lluita contra la Corrupció (FBK), que va atemptar contra els drets dels ciutadans.

A més, també se li han incoat càrrecs per rehabilitació del nazisme i atreure a menors d’edat a participar en accions perilloses, en referència a manifestacions opositores no autoritzades.

En el seu moment, l’opositor també va denunciar que un tribunal militar el jutjaria per terrorisme, la qual cosa podria implicar-li cadena perpètua.

El Comitè Nacional Antiterrorista va responsabilitzar de l’assassinat a l’abril del bloguer militar Vladlén Tatarski als serveis secrets ucraïnesos, que haurien utilitzat per a l’atac a persones pròximes al FBK de Navalni, els quals haurien incitat a la principal sospitosa, Daria Trépova, a cometre al crim.

Els col·laboradors del líder opositor rus han negat rotundament qualsevol vincle amb l’atemptat comès en una cafeteria de Sant Petersburg.

Diversos aliats de l’opositor es troben en l’exili, però han estat afegits per Rússia als registres de terroristes i extremistes per la seva col·laboració amb el FBK i altres fundacions de Navalni, així com amb la seva xarxa d’oficines, declarades totes organitzacions extremistes i il·legalitzades per la Justícia russa.

D’altra banda, l’opositor hauria enaltit el terrorisme quan el seu ajudant, Leonid Volkov, va defensar l’intent d’assassinat de Hitler en 1944 a les mans del militar Claus von Stauffenberg. “D’acord amb el Comitè d’Instrucció i (el president, Vladímir) Putin, el poder de Hitler era legítim i atemptar contra ell, extremisme”, va explicar Navalni.

En els últims mesos Navalni ha condemnat en les seves xarxes socials la “guerra criminal” llançada a Ucraïna per Putin, al qual va acusar d’enviar “a l’escorxador” a centenars de milers de russos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona