Política

estats units

DeSantis recapta una xifra rècord per a la campanya en les primeres 24 hores

El governador de Florida va llançar aquest dimecres la seva candidatura a la nominació del Partit Republicà a les presidencials de 2024

El governador de Florida, el conservador Ron DeSantis, ha intentat deixar enrere el desastrós inici de la seva campanya per a la nominació del Partit Republicà per a les presidencials del 2024 amb l’anunci d’una recaptació rècord per a la seva candidatura.

DeSantis ha recaptat uns 8,2 milions de dòlars (uns 7,6 milions d’euros) per a la seva campanya de les primàries republicanes en les primeres vint-i-quatre hores després de l’anunci de la seva candidatura, informen aquest divendres els mitjans locals.

La recaptació és un bon senyal després de l’accidentat inici de campanya de dimecres per Twitter Spaces juntament amb l’empresari Elon Musk. Una presentació farcida de problemes tècnics, que va ser motiu de comentaris irònics per part del seu principal adversari en la pugna per la nominació republicana, l’expresident Donald Trump, i per part també de l’actual mandatari, el demòcrata, Joe Biden.

La campanya de DeSantis, que va segon en els sondejos a una distància de més de 30 punts de Trump, ha dit que els 8,2 milions de dòlars són el producte de donacions en línia i les aconseguides en l’acte de presentació que va tenir lloc a Miami dimecres i dijous.

Segons la cadena CBS, la suma recaptada per DeSantis en les primeres 24 hores de campanya oficial és més gran que l’aconseguida per Biden, que en el seu primer dia com a candidat per a les eleccions de 2020 va aconseguir 6,3 milions de dòlars (5,8 milions d’euros).

Amb DeSantis són sis els republicans inscrits fins ara per a les primàries republicanes en les quals s’escollirà l’adversari del demòcrata Joe Biden en les eleccions presidencials de 2024.

A més de Trump i DeSantis competeixen per la nominació republicana l’exambaixadora dels EUA davant l’ONU Nikki Haley; l’exgovernador d’Arkansas Asa Hutchinson; l’empresari Vivek Ramaswamy i, el senador afroamericà Tim Scott.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona