Política

Ripoll

Sumar per evitar l’extrema dreta al govern

Després de la sorpresa i el desconcert inicials pels sis regidors de la ultradretana Aliança Catalana, que es va convertir en la força més votada a Ripoll, ahir la resta de partits es van manifestar a favor de sumar per evitar que el partit de Sílvia Orriols arribi al govern local, excepte Junts. Manoli Vega, que s’ha mostrat molt decebuda per haver perdut 5 regidors –ara, en té 3– s’ha mostrat partidària que Aliança governi. “El poble ha decidit. Ella ha creat odi i crispació, doncs que ho arregli”, ha afirmat. I hi ha afegit: “Ella sola ha creat un discurs fals i se l’han cregut. No vull ni pensar què comportaria tenir-ne sis a l’oposició. A veure com s’ho farà per deixar d’empadronar segons qui, per exemple, construirà un mur a l’entrada de Villaura?”. Vega ha atribuït la victòria de Sílvia Orriols al “discurs populista que tots ens podem trobar sobre la taula en un sopar” i al munt de mentides que cap dels altres grups al consistori no ha sabut desmentir.

Enric Pérez (PSC), que ha fet autocrítica lamentant que han perdut un regidor –n’han obtingut 2– quan esperaven guanyar-ne un més que ara, s’ha manifestat preocupat per la governabilitat. Segons ell, el resultat de les eleccions a Ripoll demostra el malestar de la ciutadania. “Hem d’analitzar amb profunditat les causes i treballar amb responsabilitat per reconduir una anomalia que no reflecteix la majoria de la ciutadania”, ha indicat Pérez. I hi ha afegit: “Estem oberts a garantir la governabilitat, per no aturar Ripoll.”

Chantal Pérez (ERC), que ha mantingut els 3 regidors que tenia, ha qualificat de terrible i de problema greu els resultats d’Aliança Catalana. Ella no atribueix tant l’increment de suport al partit ultradretà a la mala gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017 i l’ha emmarcat en l’auge de l’extrema dreta per l’actual conjuntura de crisi i de populisme arreu del món. Pérez ha retret a Junts que aprovés l’octubre del 2020 una moció en què alertàvem de problemes de convivència i que només va tenir el suport de la CUP. Finalment, ha dit que el cordó sanitari a Orriols només l’ha beneficiat a ella. “Ha arrelat el seu discurs victimista i d’insults, primer amb el tema del procés i després aprofitant el descontentament social buscant l’enfrontament directe amb la comunitat musulmana.”

Dani Vilaseca –la CUP ha mantingut els 2 regidors– ha afirmat que els 6 regidors d’Aliança és una molt mala notícia, perquè “l’extrema dreta ha aconseguit escampar el discurs de l’odi” i ha criticat la inacció de l’equip de govern i la manca de polítiques socials. Finalment, s’ha mostrat a favor de buscar fórmules per evitar un govern d’Orriols. L’únic regidor d’Independents del Ripollès, Joaquim Colomer, ha manifestat que en els pròxims dies es reunirà amb els integrants del seu grup per decidir si donen suport o no a un govern sense AC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona