Política

SANTA CRISTINA D’ARO

Josep Xifre arrasa ERC i Junts, i governarà amb majoria absoluta

Tots per Santa Cristina, candidatura independent adscrita a Tots per l’Empordà (TxE), va arrasar en la jornada electoral de diumenge al poble i va assolir set regidors dels tretze que s’asseuran al nou ple. El nou cap de llista, Josep Xifre, havia abandonat l’any passat el grup d’ERC, crític amb l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, que ha caigut dels sis edils del 2019 a només dos. Els republicans han governat aquest últim mandat amb Junts, que també ha baixat de tres regidors a només un, Jaume Quintana, en el nou ple.

El nou consistori el completen Guanyarem, amb nova cap de llista, Marta Arcas, que ha mantingut les dues actes que ja tenia Sònia Pujol, i que continuarà al ple com a número dos. I el PSC de Marta Poyatos, que hi manté veu tot i haver perdut percentatge de vot. Suport Cristinenc, amb Màrius Aliu, va fregar la representació a vuit vots s’arrabassar-li la majoria absoluta a Tots, mentre que el PP, ara encapçalat pel fins ara regidor de Cs, Vito García, i els taronges, que també havien presentat llista, s’han eclipsat respectivament.El futur alcalde apostava ahir per governar en solitari, però amb voluntat de consens: “Més que pactes, amb majoria absoluta, hem de tenir orelles per escoltar una oposició activa, i espero que constructiva, i els veïns”, avançava Xifre. Entre les prioritats que es fixa per als primers cent dies hi ha la de “millorar la recollida porta a porta abans de l’estiu”, amb més dies de recollida i horaris ajustats que evitin soroll de matinada. O bé reobrir al trànsit els carrers Pau Casals i Llibertat, tallats els últims mesos per reordenar el nucli en una decisió que s’ha mostrat impopular, i ressituar els actes de la festa major, al juliol, a les places. Per a la resta del mandat, situa com a prioritats “reconduir la policia local cap a un model de proximitat” i “agilitar els tràmits burocràtics o les llicències urbanístiques”, una àrea que ja duia com a regidor amb ERC i on creu que cal “ajustar paràmetres del futur sector Ridaura perquè sigui viable” que els propietaris i promotors el tirin endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona