Política

CiU veu "frívol" plantejar-se revocar el transvasament d'Ebre a Barcelona

Sequera

El secretari general d'Unió i portaveu adjunt de CiU al parlament català, Josep Maria Pelegrí, ha considerat una "frivolitat" plantejar-se fer marxa enrere en la prolongació del transvasament de l'Ebre fins a Barcelona.

Després de la reunió del comitè de govern d'Unió, Pelegrí s'ha referit a les declaracions de la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, en què ha assegurat que, si plou prou per omplir els embassaments el mínim necessari per proveir la població de l'àrea metropolitana de Barcelona, l'obra del transvasament "no tindria raó de ser".

Pelegrí s'ha mostrat diametralment contra paralitzar el projecte de transvasament puntual d'aigua a Barcelona, un projecte que, segons que ha recordat, va ser "imposat" pel Govern a la Generalitat.
"Seria una frivolitat per part del Govern de l'Estat dir ara que no cal fer les obres del transvasament, després del trist debat que han generat sobre aquesta qüestió, després de l'enfrontament entre territoris que han provocat", ha afirmat.

Segons Pelegrí, no emprendre aquesta obra significaria "deixar penjada una solució d'emergència a la que cal donar resposta", tenint en compte que el nivell dels embassaments pot tornar a baixar.

A més, representaria renunciar a una "solució estructural" a l'escassetat d'aigua, ja que seria una "infraestructura de futur" que es podria acabar aprofitant per fer circular l'aigua no només de sud a nord sinó també al revés, quan calgués.

Pelegrí ha tornat a apostar per portar aigua del Roine i ha reclamat al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que "compleixi la seva paraula" d'estudiar aquest transvasament.

D'altra banda, Pelegrí ha dit entendre les milers de persones que s'han manifestat aquest cap de setmana a Amposta (Montsià) contra la prolongació del transvasament de l'Ebre i a favor de paralitzar la construcció de la canonada que ha de portar aigua a Barcelona.

Segons Pelegrí, la gent de les Terres de l'Ebre se sent "defraudada" amb les forces que integren el govern català, que anys enrere es van oposar rotundament al transvasament de l'Ebre projectat pel PP de José María Aznar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iran

Arrenquen a Tabriz els actes de comiat del president iranià

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona
política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona