Política

GIRONA

Junts intenta esquivar el malestar pels resultats

Els membres de la llista de Junts a Girona van celebrar ahir una reunió a porta tancada per analitzar els mals resultats del partit en les eleccions de diumenge passat. La candidatura, encapçalada per Gemma Geis, va perdre gairebé la meitat del vots de fa quatre anys i va passar dels 13.435 del 2019 als 6.949 d’aquest 2023 (-6.486 vots). Percentualment, el suport a Junts va baixar del 30,96% del 2019 al 20,27% d’aquests comicis. Amb aquests resultats, Junts ha perdut 3 regidors (passa de 9 a 6) i qualsevol possibilitat de revalidar l’alcaldia.

La patacada ha despertat les crítiques d’un sector del partit, que culpa directament Geis de la desfeta electoral de Junts. Segons ha pogut saber aquest diari, en concret li retreuen que hagi menystingut l’equip de campanya de Girona per recórrer a un equip de Barcelona, amb qui Geis havia treballat quan era consellera. Tampoc estan d’acord en la manera com s’ha enfocat aquesta campanya, ja que consideren que Geis no ha donat prou valor al llegat de Marta Madrenas durant els set anys a l’alcaldia. Per tot això, les veus crítiques creuen que la pèrdua d’electors és responsabilitat directa de la gestió de Geis al capdavant de la candidatura i recelen de la seva continuïtat.

En la reunió, que va durar més de dues hores i mitja, no es va fer palesa aquesta tensió. De fet, Gemma Geis va assegurar a aquest diari que ni tan sols té constància d’un corrent crític que qüestioni el seu lideratge. “Hem debatut com podem enfortir el nostre projecte, hem valorat que potser ens ha faltat temps per fer arribar les nostres propostes a la gent i hem parlat dels escenaris que s’obren a partir d’ara”, va explicar. Geis va assegurar que les intervencions al llarg de la reunió van ser fetes “en positiu” i amb la voluntat de “mirar endavant”, i que en cap cas s’havia qüestionat la manera en què ha gestionat la campanya.

La candidata de Junts sí que va reconèixer que els resultats de Junts no van ser “els que esperàvem”, però va animar l’equip a continuar amb el projecte i va agrair la feina de cada un dels membres de la llista. “Si hagués de tornar a fer la llista, hi tornaria a posar tots i cadascun dels membres que sou aquí, n’estic absolutament orgullosa i m’he sentit molt acompanyada”, va assegurar en una nota difosa per Junts que intentava reflectir un missatge d’unitat.

També va animar els membres de la llista a “aprofitar el seu talent i els seus coneixements” per “reforçar” el projecte de Junts a Girona i va refermar el seu compromís amb la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona