Política

Junts desautoritza Borràs i avala el pacte contra l’extrema dreta a Ripoll

ERC alerta que la presidenta de Junts “blanqueja el feixisme”

La direcció de Junts per Catalunya ha desautoritzat la presidenta del partit Laura Borràs i ha acordat apostar per sumar-se a un pacte alternatiu per evitar que governi el partit d’extrema dreta independentista Aliança Catalana a Ripoll. La candidata al Congrés, Míriam Nogueras ha dit clarament en una roda de premsa aquest matí que la posició de Junts “és inqüestionable” i passa per fer un “cordó sanitari” contra l’extrema dreta. En clau local, però, encara no hi ha un acord de govern alternatiu tancat i les negociacions segueixen. Les converses per desbancar Aliança Catalana, que va ser el partit més votat i va obtenir 6 regidors, són entre Junts -que va perdre 5 regidors i s’ha quedat amb 3-, ERC (3), el PSC (2) i la CUP (2).

El posicionament de Junts es fa justament el dia després que Laura Borràs expressés, via Twitter, que s’oposava a un pacte per impedir que Aliança Catalana governi a Ripoll. Borràs va defensar “deixar governar” Aliança Catalana per fer-la fora després “sense convertir-los en víctimes”. Però avui Junts ja ha rectificat i ha garantit que estan disposats a fer aquest cordó sanitari que Borràs va descartar.

ERC per la seva part ha criticat la posició de la presidenta de Junts, a la que directament ha acusat de “blanquejar i flirtejar” amb l’extrema dreta i ha demanat una rectificació al partit. La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha qualificat les paraules de Borràs “d’extremadament greus” i ha afegit que “és claríssim que el feixisme, vingui d’on vingui, s’ha de combatre sempre i a tot arreu, no hi ha excepcions ni dubtes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]