Política

turquia

El PKK anuncia la fi de treva unilateral i el retorn a la lluita activa

El Partit dels Treballadors del Kurdistan va declarar una treva unilateral després dels terratrèmols que van afectar el Kurdistan, Síria i Turquia

El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), la guerrilla kurda de Turquia, ha anunciat aquest dimecres la fi de l’alto el foc que havia declarat de manera unilateral el febrer passat, després dels terratrèmols que van assolar el país, segons ha informat l’agència de notícies Firat.

“La necessitat de la lluita activa s’ha tornat inevitable”, va assenyalar ahir, dimarts, la Unió de Comunitats del Kurdistan (KCK), que engloba a diverses organitzacions kurdes, entre elles el PKK, en un comunicat que publica avui la citada agència.

En la seva nota, el Consell Executiu de la KCK es va referir als persistents “atacs i assassinats per part de l’Estat turc” malgrat la treva mantinguda en els últims mesos pel PKK.

Quatre dies després del terratrèmol, el PKK, classificat com a organització terrorista per la UE, els Estats Units i Ankara, va declarar que suspenia les seves “operacions” a Turquia “mentre l’Estat turc no atac” als seus membres.

A més, va denunciar que l’aïllament de l’empresonat líder kurd Abdullah Öcalan “es va agreujar durant l’alto el foc unilateral declarat el 6 de febrer, després del terratrèmol que va afectar el Kurdistan, Turquia i Síria”.

Aquest anunci fa témer el ressorgiment de la violència en el llarg conflicte entre el PKK i l’Estat turc, en el qual ja han mort més de 40.000 persones des de 1984.

El govern del president turc, l’islamista Recep Tayyip Erdogan, reelegit en el càrrec el passat 28 de maig, ha intensificat últimament les operacions contra el PKK a l’Iraq i milícies kurdes aliades a Síria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona