Política

Ripoll

Junts vol un pacte “sense extremismes”

A Ripoll hi ha sorpresa rere sorpresa. Abans-d’ahir a la nit, Junts anunciava un gir radical en la seva estratègia oferint-se per liderar un acord de govern alternatiu al d’ERC, el PSC i la CUP i, ahir al matí, la líder electa del partit, Manoli Vega, avançava que al pacte que ella proposa no hi caben ni la ultradretana Aliança Catalana ni la CUP. I hi afegia que vol liderar un pacte de “forces polítiques centrals”, tot i reconèixer que són el partit que més regidors ha perdut –ha passat de 8 a 3–. Junts, per tant, vol lligar un acord de govern amb ERC (3 regidors) i el PSC (2), però que, juntament amb els seus 3, no sumen els 9 que donen la majoria. Preguntada sobre aquest aspecte, Vega va dir que si Joaquim Colomer (Som-hi) no agafava l’acta de regidor –va ser expulsat del govern de Junts fa pocs mesos–, convidava el seu segon a sumar-se al pacte. També va reptar la CUP. “Ha de decidir si Manoli o si Orriols”, va etzibar.

A més, va reclamar que tots els partits facin autocrítica. “Alguna cosa no hem fet bé. Assumim la responsabilitat de l’anterior govern, però també ho han de fer els socis del cordó sanitari”, sentenciava, tot i remarcar que el pacte que proposen no té res a veure amb un cordó sanitari, sinó amb un pacte de govern en positiu.

Manoli Vega va insistir que el canvi en la posició inicial de mantenir-se a l’oposició i d’un acord d’investidura ha estat provocat perquè se’ls ha menystingut com a segona força política més votada, tot i haver estat la que més vots ha perdut. “No es pot donar per fet que donem un suport gratuït”, va indicar, fent referència al fet que en la reunió que s’havia d’acordar aquest acord d’investidura, Junts es va trobar fet el pacte tripartit d’esquerres. La ingerència de la direcció nacional de Junts, que també va donar i esbombar com a fet el suport al pacte, tampoc no hi va ajudar.

A l’hora de tancar aquesta edició estaven reunits representants de Junts, d’ERC i del PSC per intentar avançar en el pacte de govern que promou Manoli Vega, que, abans d’entrar-hi, va deixar clar que prioritzava un acord programàtic en positiu i que, si calia, cedia la cadira de l’alcaldia.

Ahir també la líder d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, va reclamar, segons recull l’ACN, respecte per l’àmplia majoria de ripollesos que van avalar el seu programa electoral, i va demanar a la resta de partits que renunciïn al “ball de cadires”. Si governa, va avançar que depurarà el cens municipal per evitar empadronaments il·legals; fiscalitzarà el Consorci de Serveis Socials per retirar les subvencions a “les famílies d’immigrants antioccidentals” i repartirà àpats a domicili a la gent gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona