Política

Jordi Masquef es compromet amb el consens

L’alcalde de Junts, amb una majoria històrica de tretze regidors, treballarà per afrontar els reptes de futur

Figueres

L’aclaparadora i històrica majoria absoluta de tretze regidors de Jordi Masquef (Junts per Figueres) el va portar ahir al matí a ser investit alcalde de Figueres. Jordi Masquef va prendre el compromís de liderar un canvi a la ciutat per recuperar la il·lusió. Un mandat en què vol apostar pel diàleg i la cohesió, per afrontar els grans reptes pendents, com ara la neteja, la seguretat, la cohesió social, l’educació o les infraestructures pendents, entre altres temes.

El nou alcalde va valorar el període a l’oposició com una etapa de creixement per fer autocrítica “amb lliçons apreses i sense rancúnia”. Masquef va explicar que governar no vol dir desfer el que funciona, perquè “no va de vencedors, ni de vençuts”. En aquest sentit, va voler deixar clar que “una majoria absoluta no ens dona dret a res, però ens fa responsables de tot, això vol dir que aquest alcalde i tot el govern que represento som plenament conscients de la responsabilitat que comporta gestionar una gran majoria, perquè hem d’escoltar com mai tothom”. “Aquest mandat, doncs, serà el mandat del diàleg i el consens, dels grans acords de ciutat, que uneixen i posen d’acord els figuerencs, de tenir en compte a tothom, de la suma i la transversalitat, el mandat de les portes obertes i la col·laboració”, hi va afegir. Masquef va enumerar els quatre punts amb els quals vol governar: gratitud, humilitat, empatia i responsabilitat.

L’exalcaldessa, Agnès Lladó (ERC), va destacar amb orgull la gestió feta durant aquests complicats quatre anys “molt difícils de gestionar” i va demanar que es governi des del consens”. Pere Casellas (PSC), soci de govern d’ERC, va recomanar que Masquef sabés administrar la majoria. Els representants de la CUP i Vox també van felicitar el nou alcalde. A banda de Masquef, també s’han votat a ells mateixos els candidats del PSC, Unitat Popular i Vox.La mesa d’edat per a la constitució del ple ha estat formada per Pere Montserrat (21 anys) i Ramon Pastoret (70 anys), ambdós de Junts.

LES FRASES

Governarem amb gratitud, humilitat, empatia i responsabilitat
Jordi Masquef
ALcalde de Figueres (Junts)
Hem governat per a tots i totes amb l’objectiu de fer una ciutat més gran
Agnès Lladó
exalcaldessa de figueres (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]