Política

Jiménez (PSC) continua amb nous socis a Castell i Platja d’Aro

El nou govern amb Junts, que va rebre el vot de confiança de Giraut (BNC), anuncia també el nou cartipas

Maurici Jiménez i Ruiz (PSC), ha estat proclamat alcalde quatre anys més a Castell i Platja d’Aro amb la majoria absoluta que li garanteix el nou pacte amb Junts: un total de 12 vots (6 del PSC i 4 regidors dels d’Imma Gelabert), que també formen part de l’equip de govern després del pacte subscrit entre les dues forces polítiques, però també dels 2 del Bloc Nacionalista Català BNC, de l’oposició. En el mandat anterior (2019-2023), Maurici Jiménez també va ser alcalde amb un pacte tripartit amb ERC i La Vall d’Aro En Comú.

El nou cartipàs el formaran: Maurici Jiménez (PSC), alcalde, regidor de Seguretat Ciutadana, Serveis Interns i Comunicació. Imma Gelabert, 1a tinent d’alcalde, regidora de Turisme, Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació. Mònica Ríos (PSC), 2a tinent d’alcalde i regidora d’Acció Comunitària, Habitatge i Recursos Humans. Lluís Pujol (Junts), 3r tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda i Patrimoni. Josep Amat (PSC), 4t intent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Obres. Pilar Rojos (Junts), 5a tinent d’alcalde i regidora d’Activitats Econòmiques, Via Pública i Infància. Maria Blanco (PSC) regidora de Cultura, Tradicions i Educació; Marc Medina (PSC), regidor d’Esports i Salut; Daniel Riera (PSC) regidor de Serveis, Mediambiental i Benestar Animal; i Joan Amat (Junts), regidor de Joventut, Noves Tecnologies, Administració Digital i Mobilitat.

Vuit grups polítics municipals

S’inicia així el dotzè mandat des de la restauració de la democràcia. En aquests quadriennis l’Ajuntament ha tingut quatre alcaldes i una alcaldessa, Ramir Pons (1979-1987), Anicet Clara (1987-1991), Joan Giraut (1991-2009 i 2011-2019), Dolors Padilla (2009-2011), i Maurici Jiménez (2019-2023) que continuarà en el càrrec. En els propers quatre anys, les ciutadanes i ciutadans tindran 17 representants -9 regidors i 8 regidores-, de vuit grups polítics municipals: s’estrenen BNC (2 representats), Partit Autònoms (1 regidor) i Vox (1 regidora); però no hi serà Ciutadans (que tenia un regidor el darrer mandat); i es mantenen amb un representat ERC, SOM i La Vall d’Aro En Comú (les candidatures de PP i ARA Pacte Local no van assolir regidor).

Continuïtats, estrenes i comiats

En darrera convocatòria electoral el grau de participació a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró va ser del 48’03% del cens, amb l’emissió de 3.599 vots; d’aquests 1’29% van ser nuls i 1’04% en blanc. De les deu candidatures presentades, vuit han aconseguit representació al consistori i dues no ho han assolit. La formació més votada ha estat PSC 1.030 vots (28’96%) que assoleix 6 regidors -un més que fa quatre anys-; i tot seguit Junts 665 vots (18’70%) i 4 regidors (un menys que la darrera convocatòria); BNC 387 vots (10’88%) i 2 regidors. Tot seguit hi ha cinc formacions amb 1 regidor cadascuna: Som 297 vots (8’35%), ERC 248 vots (6’97%), Partit Autònoms 240 vots (6’74%), La Vall d’Aro Em Comú 214 vots (6’01%) i Vox 199 vots (5’59%).

Repeteixen de la legislatura anterior Maurici Jiménez, Mónica Ríos i Josep Amat (PSC); Pilar Rojas (Junts); Joan Giraut (BNC -abans amb Junts-), Sònia Sànchez (Som), Montse Rovira (ERC) i Pedro Torres (La Vall d’Aro En Comú). Retornen després d’un mandat Imma Gelabert i Lluís Pujol (Junts); i s’estrenen Maria Blanco, Marc Media i Daniel Riera (PSC), Joan Amat (Junts), Ofelia Casteillo (BNC), Aitor Tendero (Partit Autònoms) i Sandra Moya (Vox). En relació al mandat anterior no hi seran Carles Méndez i Pilar Ferrero (PSC); Joel Masdeu -substituït per Emma Gimbernat- i Mònica Mir (Junts); Joan Barceló i Jenny Xufré (ERC), Adrià Tauler (Som) i José Luís Villa (Ciutadans) i Christian Prat (primer a Junts i després regidor no adscrit).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona