Política

rússia

L’opositor rus Navalni s’enfronta a 30 anys de presó en un nou judici

Les autoritats russes l’acusen ara d’extremisme

El crític amb el Kremlin es troba engarjolat des del 2021

L’opositor rus empresonat Aleksei Navalni s’enfronta des d’aquest dilluns a un nou judici, aquesta vegada per extremisme i podria arribar a ser condemnat a una pena de fins a trenta anys de presó. El crític amb el president Vladímir Putin compleix ja una condemna de nou anys de presó per violacions de llibertat condicional, frau i desacatament al tribunal. Navalni i els seus seguidors mantenen que la seva detenció i el seu empresonament té motivacions polítiques.

El nou judici que ha arrencat aquest dilluns se celebra a la presó de màxima seguretat a Melekhovo, 250 quilòmetres de Moscou, on l’opositor rus es troba empresonat. Navalni, de 47 anys, s’enfronta a múltiples càrrecs, entre els quals figura el de la creació d’una xarxa extremista i finançament d’activitats extremistes.

L’activista ha estat durant molt temps el rostre més destacat de l’oposició russa al president Putin i ha denunciat la corrupció del Kremlin durant més d’una dècada. De gran carisma, Navalni semblava ser l’únic dirigent opositor capaç de mobilitzar un gran nombre de gent a tot Rússia contra en protestes contra el règim.

Navalni va ser detingut el gener de 2021 a la seva tornada a Moscou procedent de Berlín, on havia estat recuperant-se d’un enverinament amb un agent nerviós que ell i els governs occidentals van atribuir al servei de seguretat de Putin. El Kremlin sempre ho ha negat.

Navalni llança una “campanya electoral” en contra de la guerra i de Putin

El líder opositor rus, Alexéi Navalni, contra el qual la justícia russa ha iniciat aquest dilluns un nou judici, aquesta vegada per extremisme, i pel qual podria ser condemnat a altres 30 anys de presó, ha fet una crida a llançar “una campanya electoral” en contra de la guerra a Ucraïna i del president rus, Vladímir Putin.

“Durem a terme una campanya electoral en contra de la guerra. I en contra de Putin. Justament així. Una campanya llarga, tenaç, esgotadora, però de gran importància, en la qual animarem a la gent en contra de la guerra”, ha afirmat, en un article publicat en la seva pàgina web.

Segons Navalni, la contesa bèl·lica va provocar “la degradació de l’economia i la caiguda del nivell de vida, soldats criminals i mobilitzats miserables, morts i ferits”. “Es tracta d’una tasca molt concreta, i el nostre treball serà reeixit, no ho dubto”, ha afegit.

La campanya, va assegurar, no serà als carrers, en piquets o protestes, sinó en les xarxes socials, en els espais digitals. Amb aquesta fi ha fet una crida als primers cent voluntaris “llestos per a dedicar-se a aquesta meravellosa, però difícil causa”.

“És un projecte de llarg termini. La derrota militar de Putin és inevitable. Però ningú sap com serà i quines seran les conseqüències”, ha indicat, en assenyalar que les cúpules no cediran el poder i tractaran de “rentar el cervell als ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona