Política

itàlia

Itàlia fa els primers passos per vetar que els fills tinguin dues mares

La fiscalia de Pàdua ha enviat una comunicació a 33 parelles lesbianes perquè de manera retroactiva s’elimini del registre de l’Ajuntament a la no gestant

Itàlia ha començat aquesta setmana a fer els primers passos per treure drets als fills de parelles lesbianes. La fiscalia de Pàdua ha impugnat el registre a l’ajuntament dels fills de 33 parelles del mateix sexe, decisió criticada pel col·lectiu LGBTI, que ho atribueix a la política del govern liderat per la ultradretana Georgja Meloni. En els escrits, la fiscalia exigeix modificar totes les actes de naixement de fills de parelles lesbianes per eliminar les referències a la mare no gestant. La mesura té efectes retroactius perquè entre les parelles que han rebut la notificació per anar al tribunal i aclarir la seva situació en figura una que havia registrat el naixement d’una nena l’agost de 2017.

La decisió de la fiscalia de Pàdua arriba unes setmanes després que el govern de Meloni hagués ordenat als ajuntaments italians que deixessin d’inscriure els fills de parelles del mateix sexe.

La decisió de la fiscalia de Pàdua podria ara estendre’s a altres territoris. L’alcalde de Pàdua, Sergio Giordani, com en moltes altres ciutat italianes, inscriu des del 2017 en el registre civil de la ciutat els fills de parelles del mateix sexe aprofitant un buit legal sobre la forma de registrar aquests naixements.

“Estic tranquil i convençut de les decisions adoptades. Des del 2017 inscric les actes de naixements de nenes i fills de dues mares. És un acte de responsabilitat cap als petits perquè no accepto que siguin discriminats”, va afirmar Giordani en declaracions a mitjans italians recollides per l’agència Ee.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona