Política

ESTAT ESPANYOL

El PP extremeny diu ara que és “imprescindible” el respecte, el diàleg i l’acord programàtic amb Vox

La candidata dels populars a la presidència del govern extremeny, María Guardiola, havia rebutjat fins ara l’entrada del partit d’extrema dreta a l’executiu

La candidata del PP a la presidència del govern extremeny, María Guardiola, ha fet marxa enrere i en un correu electrònic enviat als afiliats del partit informant-los que la junta directiva i el comitè executiu regional previstos per a aquest dimarts queden desconvocats, ha indicat que és “imprescindible” el respecte, el diàleg i l’acord programàtic amb Vox, quan fins ara havia rebutjat l’entrada del partit d’extrema dreta a l’executiu extremeny, cosa que va permetre al PSOE mantenir la presidència de l’Assemblea en no assolir el PP un acord amb la formació d’Abascal.

Al correu electrònic, Guardiola, després d’assenyalar que estan davant d’una “oportunitat històrica”, subratlla, que els populars no renunciaran al seu objectiu de formar el millor govern per a Extremadura i per a l’Estat espanyol i es mostra convençuda que “aviat iniciarem la marxa com a govern per canviar la nostra terra”, informa Efe. També assenyala que el PP és un partit amb vocació de servei públic i que no hi renunciarà i recalca que els compromisos han de romandre ferms per canviar el que no funciona: “El valor de la paraula donada mai no caduca i jo tinc un compromís amb els extremenys i amb el canvi”, ha asseverat. La dirigent popular ha recordat que el seu partit va obtenir 28 diputats i gairebé el 39% dels vots i que no fallaran ni als votants ni al projecte que han construït amb ells.

En clau nacional, Guardiola s’ha referit a les eleccions generals del 23 de juliol i ha dit que és “una cita importantíssima en què ens juguem el futur del país” i en què “res ni ningú ens ha de desviar d’aquesta meta” i, per aquest motiu, l’ajornament de la junta directiva i el comitè executiu regional. Segons ha argumentat, s’està “utilitzant” la situació postelectoral a Extremadura i el PP extremeny “per intentar influir en la campanya nacional, i aquesta pressió s’està traslladant injustament al PP en conjunt”. “No volem que s’utilitzin les reunions dels nostres afiliats per fer mal a l’organització, ni desviar l’atenció del que és important”, ha explicat Guardiola, per a qui el que és “responsable i procedent” és anteposar l’interès del país i evitar qualsevol crispació. “Extremadura va parlar a les urnes, i el PP autonòmic continuarà treballant en un diàleg que ens permeti, com a resultat, tenir aviat una alternativa de govern per posar fi al cicle socialista”, ha afegit.

La desconvocatòria feta per Guardiola coincideix en el temps amb la decisió de l’agència Rebellius Words, que fins ara l’assessorava, de deixar de prestar-li aquests serveis per no perjudicar-la després de difondre’s a les xarxes socials uns àudios del seu CEO, Santiago Martínez Vares, amb comentaris contra el president de Vox, Santiago Abascal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, els lemes de campanya...

Barcelona