Política

guerra a ucrïna

Un general rus coneixia els plans de rebel·lió del cap de Wagner

Així ho apunta ‘The New York Times’ que cita alts funcionaris dels Estats Units amb accés al servei d’intel·ligència

La insurrecció armada del cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, encara cueja. Segons una informació publicada aquest dimecres pel diari The New York Times i recollida per l’agència Efe, el general rus Serguei Surovikin, estava al corrent dels plans de Prigojin. El diari novaiorquès cita a funcionaris nord-americans amb accés als serveis d’intel·ligència dels EUA i informa que funcionaris investiguen si el general, que va estar al càrrec de les tropes russes a Ucraïna fins al gener passat, va ajudar a preparar el motí o fins a quin punt estava implicat.

Informa Efe que hi ha indicis que altres generals havien promès la seva ajuda al cap del grup de mercenaris. La tesi del servei d’intel·ligència dels Estats Units és que Prigojin no hauria organitzat la marxa cap a Moscou si no hagués considerat que comptava amb suports suficients en l’elit militar russa. Considerat una “heroi” a Rússia, Surokovikin va treballar amb Prigojin durant la intervenció militar russa a Síria.

Els mercenaris del Grup Wagner van aconseguir sense problemes entrar a Rússia procedents de l’est d’Ucraïna i establir una base de control sobre Rostov al Don, des d’on van marxar cap a Moscou sense trobar resistència. Quan eren a només 200 quilòmetres de la capital russa van girar sobtadament cua, després d’haver pactat amb el president bielorús, Alexandr Lukaixenko, que no serien perseguits i podrien refugiar-se en el seu país.De provar-se la implicació de Surovikin en el motí confirmaria la tesi de lluites internes al si de la cúpula militar russa. La reacció del Kremlin a totes aquestes informacions no s’ha fet esperar i ha qualificat, informa Efe, d’especulacions les publicacions sobre la implicació de Surovikin en el motí, que va posar el país al caire de la guerra civil, segons va reconèixer dimarts el mateix Vladímir Putin i va deixar tocada la imatge del president rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Orient Mitjà

L’emir de Kuwait dissol el Parlament i suspèn clàusules constitucionals

Barcelona

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona