Política

ESTAT FRANCÈS

Els aldarulls per la mort de Nahel ja han dut a la presó 350 persones

Els aldarulls que viu l’Estat francès després de la mort de l’adolescent Nahel, de 17 anys, dimarts de la setmana passada pel tret d’un policia a Nanterre han portat ja 350 persones a la presó després de judicis amb compareixença immediata, informava ahir el diari Libération. La primera ministra francesa, Élisabeth Borne, va indicar que fins dilluns s’han detingut 4.000 persones, prop de 700 han comparegut davant d’un jutge i 800 més estan en espera de fer-ho. Borne, que va comparèixer a la sessió de control del govern a l’Assemblée Nationale, va recordar que el titular de Justícia, Éric Dupond-Moretti, ha emès una circular dirigida als fiscals per demanar-los “una resposta ràpida, ferma i sistemàtica per a tots els autors” d’aldarulls”, informa Efe. Una circular que inclou una directiva per reclamar sancions penals per als pares de menors que participen en els aldarulls. Borne va subratllar que “aquesta violència és inexcusable i no representa la joventut del nostre país” i va carregar contra els diputats de La França Insubmisa (LFI), i en concret, contra el seu líder, Jean-Luc Mélenchon, per no voler sumar-se a les crides a la calma i per les crítiques constants a l’actuació policial.

Llei de la reconstrucció

Per altra banda, el president francès, Emmanuel Macron, va prometre ahir davant de 250 alcaldes de localitats afectades pels aldarulls una llei amb caràcter urgent per accelerar la reconstrucció de tot el que s’ha destruït l’última setmana, entre els quals hi ha diversos centenars d’edificis públics, com ara ajuntaments, escoles, biblioteques o comissaries, a més del desvalisament de centenars de comerços i de milers de vehicles incendiats. La patronal Medef calcula que els danys econòmics ja superen els 1.000 milions d’euros, sense tenir en compte el possible impacte dels aldarulls per a la imatge del país. Macron va dir als alcaldes que la seva “prioritat absoluta” és restablir l’ordre de manera duradora, tot i que es va mostrar “molt prudent” sobre si s’aconseguirà en els pròxims dies i setmanes.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2309044-350-persones-ja-son-a-la-preso-pels-aldarulls-per-la-mort-de-nahel.html?cca=3

2309044



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona