Política

El PSC demana “arrasar” a Catalunya i evitar “intermediaris que posin preu o vagin al matís”

La cap de llista, Mertixell Batet, i el líder socialista, Salvador Illa, han demanat un “tot al roig”

“Tot al roig”. Aquesta és la petició que ha fet la cap de llista del PSC a les eleccions al Congrés del 23J, Meritxell Batet. En l’acte d’aquest dimarts a Rubí, ha assegurat que “hi ha una sola papereta” que garanteixi el govern socialista i que cal “concentrar el vot” i evitar “intermediaris”: “Hem d’arrasar a Catalunya per assegurar que Pedro Sánchez sigui el proper president d’Espanya”, ha etzibat. Batet ha dit que el Principat serà decisiu per decantar la balança de les eleccions en la pugna entre els socialistes i els populars i en la mateixa línia s’ha expressat el líder de la formació socialdemòcrata al Parlament, Salvador Illa, que ha afirmat que és imprescindible una “mobilització massiva” focalitzada en el seu partit: “No ens podem permetre intermediaris, que bloquegin, posin preu, que dubtin o vagin al matís. O Sánchez o Feijóo”, ha aclarit, reforçant la dicotomia bipartidista, mentre ha criticat la posició de condicionar la investidura per part d’ERC o la de bloqueig de Junts perquè no s’hauria d’adoptar aquesta actitud davant la tria entre avenç i retrocés.

Meritxell Batet també ha volgut reconèixer la tasca del president del govern espanyol a favor de Catalunya: “Sánchez se l’ha jugat per la nostra convivència, perquè esborréssim anys foscos de procés on estàvem en una roda, en un forat negre”, ha defensat. Alhora, ha afegit que “ha aconseguit millorar a convivència entre els catalans i dels catalans amb el conjunt dels espanyols”, i això que ho ha fet “fins i tot pensant que podia penalitzar-lo en altres llocs de l’Estat, però ho ha fet per Catalunya i per Espanya”. Així, ha dit que el territori “està infinitament millor que el 2017”. Per això, han posat l’accent en què cal mantenir la convivència i evitar “que ens la prenguin amb discursos que hem deixar enrere”, ja que a Catalunya ara “ja s’ha obert un camí” i cal continuar amb el diàleg.

Batet i Illa també han lamentat les maneres del líder del PP, després del cara a cara de dilluns, ja que el popular “juga amb les mentides, l’insult i amb l’intent de deshumanitzar l’adversari”, “una molt mala política” que “desprestigia la pròpia democràcia” i que el que està en joc el 23J és la concepció de la política davant la “manca de respecte” de Feijóo.

També han destacat la “prosperitat” econòmica generada a l’Estat i l’avenç en drets socials davant la “foscor” que planteja el bloc dretà, a parer seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona