Política

Internacional

Tajani és elegit secretari nacional de Forza Italia

El partit decideix eliminar el càrrec de president per honrar la figura de Silvio Berlusconi, líder d’aquesta força política des del 1994, any en que ell mateix la va fundar

El partit italià Forza Italia ha iniciat avui la seva transició després de la mort del seu president i fundador, el tres vegades primer ministre Silvio Berlusconi, amb l’elecció per unanimitat com a secretari nacional, i no president, del fins ara coordinador nacional, Antonio Tajani, que serà l’encarregat de conduir el partit fins al pròxim congrés nacional, encara sense data prevista.

Tajani, actual ministre d’Exteriors i vicepresident del govern italià, ha estat elegit secretari nacional temporal i no president, ja que el partit ha decidit eliminar aquest càrrec per honrar Silvio Berlusconi, traspassat el 12 de juny passat, que va liderar el partit des del 1994, any en que ell mateix el va fundar.

El consell de Forza Italia s’ha celebrat en un hotel de Roma i ha començat amb l’himne d’Itàlia i amb una fotografia de Berlusconi projectada, que ha rebut l’ovació dels assistents. El consell nacional del partit ha votat per unanimitat el document que “encomana a Antonio Tajani i als òrgans executius col·legiats la tasca de guiar el moviment fins al congrés nacional en un esperit unitari, en continuïtat amb les idees i principis del nostre fundador”.

No hi ha hagut cap sorpresa en aquesta elecció ja que Tajani era des de fa dies el designat pel comitè de Presidència per liderar la transició del partit, que haurà de fer front sobretot a una possible caiguda en les intencions de vot després de desaparèixer una figura carismàtica com Berlusconi.

Durant la reunió, Tajani ha llegit una carta que han enviat els fills de Berlusconi, que deia: “Benvolguts amics, gràcies pel suport i la proximitat que sempre li han brindat al nostre estimat pare, i gràcies per tot allò que faran d’ara en endavant. Una forta abraçada a tots amb els millors desitjos d’una bona feina”.

Després de la lectura de la missiva, Tajani ha destacat que està convençut que aquest moviment “ja no pot tenir president i per això proposo substituir la paraula ‘president’ per les paraules ‘secretari nacional’, perquè només hi ha un president i ja no n’hi haurà un altre”. La modificació de l’Estatut proposada per Tajani ha estat aprovada per unanimitat.

En el document programàtic també s’ha inclòs la proposta de dedicar a Berlusconi el projecte de construcció del pont sobre l’estret de Messina, que unirà la península amb Sicília, aprovat pel govern de Giorgia Meloni i que va ser un dels somnis del fundador de Forza Italia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona