Política

regne unit

Sunak rep un dur revés en perdre dos dels tres escons en joc a les eleccions parcials

Derrota conservadora a les eleccions parcials celebrades dijous en tres districtes d’Anglaterra, vistes com un indicador de la tendència de la població de cara a les generals de l’any vinent. El partit del primer ministre, Rishi Sunak, ha perdut de manera estrepitosa dos escons d’importància estratègica a la Cambra dels Comuns, tradicionalment conservadora, però ha aconseguit retenir inesperadament el de l’antiga circumscripció de Boris Johnson, informava ahir la premsa local.

El Partit Conservador ha cedit als centristes del Partit Liberal Demòcrata la circumscripció de Somerton i Frome, al sud-oest d’Anglaterra, i als laboristes l’escó de Selby i Ainsty, al nord. Per primera vegada aquest districte no estarà representat als Comuns pels tories, sinó per un laborista, Keir Mather, que amb 25 anys serà el diputat més jove de la cambra.

En canvi, els de Sunak han pogut mantenir la representació d’Uxbridge i South Ruislip, a l’oest de Londres, que va deixar vacant l’exprimer ministre Boris Johnson, que va abandonar la Cambra dels Comuns poc abans de recomanar-se una suspensió de 90 dies per haver mentit al Parlament per l’escàndol de les festes il·legals celebrades a Downing Street durant les restriccions per la pandèmia de la covid-19. El Partit Laborista sortia com a favorit, però finalment el conservador Steve Tuckwell ha guanyat per només 500 vots d’avantatge (13.965 contra 13.470). Una victòria que ha permès als conservadors blanquejar la patacada, perquè no és el mateix perdre tres a zero que dos a un. També ha evitat que Sunak es convertís en el primer ministres britànic en 55 anys que perd tres eleccions parcials en la mateixa cita.

Les votacions eren un dels últims tests electorals abans de les generals previstes per al 2024 i s’havien considerat un indicador de les perspectives dels dos principals partits. Els resultats, diu l’agència Efe, no pronostiquen un futur brillant per als tories, però la derrota dels laboristes de Keir Starmer a Uxbridge i South Ruislip demostra també que el seu avantatge en les enquestes pot ser que no es tradueixi en una clara majoria parlamentària.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2315395-sunak-pateix-un-dur-reves-en-perdre-dos-dels-tres-escons-en-joc-a-les-eleccions-parcials.html

2315395



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries